ΔΕΝ ΑΡΕΣΟΥΝ ΠΙΑ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΧΟΝΤΑΙ!

 

Γράφει ο Ισαάκ Διαμαντίδης

Πόσες ώρες σκέπτονταν οι αναχωρητές της πολιτικής πώς θα δικαιολογήσουν την απόφαση τους, να μην θέσουν υποψηφιότητα στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου. Πολλές, γιατί άν ήθελαν να πουν την αλήθεια, θα παραδέχονταν μονομιάς αυτό που είπε ο Προκόπης Παυλόπουλος σε ιδιωτική συζήτηση. «Δεν αρέσω πια».

Πρόκειται για μία κουβέντα που είπε η Μελίνα Μερκούρη στον Ανδρέα Παπανδρέου, όταν έχασε τις εκλογές για το δήμο της Αθήνας. Δημοσία ο Παυλόπουλος είπε «άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε». Ήταν άλλωστε η τέταρτη φορά που εξήγγειλε την αποχώρηση του από την πολιτική. Την πρώτη είπε ότι «άν φύγει ο Έβερτ θα φύγω κι εγώ». Έμεινε. Τη δεύτερη δεσμεύθηκε πως άν έφευγε ο Καραμανλής, θα έφευγε και ο ίδιος. Έμεινε πάλι. Την τρίτη είπε ότι ετοιμάζεται να φύγει, απειλή που υλοποίησε πριν από λίγες μέρες, όταν ανήγγειλε την τέταρτη αποχώρηση του.

Ο Άρης Σπηλιωτόπουλος είχε δεσμευθεί ότι αν δεν έβγαινε δήμαρχος, θα εγκατέλειπε την πολιτική. Δεν βγήκε και έφυγε με καθυστέρηση οκτώ μηνών. Ο Γιάννης Ιωαννίδης άφησε την πολιτική για να αφιερωθεί, όπως είπε, στη μεγάλη του αγάπη τον αθλητισμό. Βλέπω αυτή τη φορά να γίνεται μαραθωνοδρόμος.

Ο Απόστολος Κακλαμάνης είχε συμπληρώσει 41 ολόκληρα χρόνια στη Βουλή και αντί να πει κουράστηκα, φεύγω, είπε ότι δεν θα είναι υποψήφιος γιατί δεν είναι δίκαιο να πάρει θέση στον εμφύλιο μεταξύ Βενιζελικών και Παπανδρεικών. Δηλαδή όσοι έμειναν στο ΠΑΣΟΚ είναι άδικοι.

Η Μαρία Ρεπούση δεν είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ της έκλεισε την πόρτα. Αντ' αυτου υποστήριξε ότι έφυγε γιατί δεν ήθελε να γίνει επαγγελματίας πολιτικός. Η Άννα Διαμαντοπούλου δήλωσε απογοητευμένη από την πολιτική. Από τότε που έκανε δική της πολιτική κίνηση με τον Γιώργο Φλωρίδη ή, από τότε που την άφησε ο συνοδοιπόρος της για να πάρει την πρώτη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ;

Καταπληκτική και η επιχειρηματολογία του Δημήτρη Ρέππα και του Χάρη Καστανίδη, που άφησαν, λέει, την πολιτική για να μην νομίσει κανείς ότι τους αρέσουν οι καρέκλες.
Εκτός πολιτικής και ο Βύρων Πολύδωρας, που προς στιγμήν έκανε να μπεί στους ΑΝΕΛ, όμως άλλαξε δρόμο προς το σπίτι του.

Διαβάστε ακόμα:

Μάθαμε και γιατί δεν έγινε ντιμπέιτ