ΤΟ ΣΑΤΑΝΙΚΟ ΚΟΛΠΟ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ

 

του Ανειδίκευτου Συνεργάτη

Το κόλπο είναι σατανικό. Και μας το πούλησαν σαν ένα ακόμη μέτρο για την εξυγίανση του πολιτικού συστήματος. Στην ουσία, όμως επινόησαν ένα κόλπο για να βγαίνουν βουλευτές μόνο αυτοί που έχουν την εύνοια του αρχηγού.

Έκαναν, λοιπόν ένα νόμο που απαγορεύει στα κόμματα να μετατρέπονται, κάθε φορά λίγο πριν από τις εκλογές, σε πρακτορεία ταξιδιών, κλείνοντας θέσεις σε πλοία και αεροπλάνα για τους ετεροδημότες ψηφοφόρους τους. Και πράγματι, τα κόμματα δεν βγάζουν πλέον εισιτήρια.

Παραπέμπουν, όμως τους ψηφοφόρους στα γραφεία των υποψηφίων βουλευτών, που αναλαμβάνουν, αυτά τώρα, να μοιράζουν θέσεις και εισιτήρια στους ψηφοφόρους του κόμματος. Μόνο που τα κόμματα δεν διοχετεύουν τον κόσμο στα γραφεία όλων των βουλευτών, αλλά ορισμένων, μόνο αυτών που θέλει ο αρχηγός να υποστηρίξει! Με τον τρόπο αυτό, ο αρχηγός που έχει λόγους για να φοβάται ανατροπή του ή θέλει να ελέγχει απλώς τη σύνθεση της Κοινοβουλευτικής Ομάδος, μπορεί να πριμοδοτεί τους υποψηφίους της αρεσκείας του και να κόβει τους εσωκομματικούς αντιπάλους.

Διαβάστε ακόμα:

Παραμύθι φούρναρης οι αριστεροί και οι δεξιοί