ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ

 

του Ανειδίκευτου Συνεργάτη

Ακόμη ένα μεγάλο θέμα βγήκε από δήλωση του Νίκου Παπά, διευθυντή του Πολιτικού Γραφείου του Αλέξη Τσίπρα , υποψήφιου βουλευτή στη Β' Αθηνών και βέβαιου, όπως όλα δείχνουν, υπουργού Επικρατείας σε πιθανή κυβέρνηση της Αριστεράς.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα ευθύνεται αν πάμε σε επαναληπτικές εκλογές, τόνισε επιβεβαιώνοντας την πληροφορία του Αποδυτηριάκια ότι αν οι εταίροι του σε πιθανή κυβέρνηση συνεργασίας δεν στηρίξουν το πρόγραμμα του , ο Τσίπρας θα οδηγήσει τη χώρα σε νέες εκλογές. Πριν από λίγες μέρες ο Παπάς αποκάλυψε και το σχέδιο για κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, που επιβεβαιώθηκε από τον ίδιο τον Τσίπρα και άλλα πρωτοκλασάτα στελέχη.

Πάνε χρόνια που ο Νίκος Παπάς είναι το alter ego του Τσίπρα, ο άνθρωπος για όλες τις δύσκολες και εμπιστευτικές δουλειές. Προσωπικός φίλος του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ από τα 19 του χρόνια, ο 40χρονος οικονομολόγος που σπούδασε στη Σκωτία, έχει πολλούς φίλους αλλά και πολλούς εχθρούς στο κομματικό σύστημα του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο παρελθόν είχε μπει και στο στόχαστρο του Ευάγγελου Βενιζέλου που τον κατηγόρησε ότι αυτός παρέδωσε τη λίστα Λαγκάρντ στον δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη, για να εμπλέξει την οικογένεια της συζύγου του.

Αν όλα πάνε σύμφωνα με τις προβλέψεις, θα παραλάβει το υπουργείο Επικρατείας από τον Δημήτρη Σταμάτη, τον εξ απορρήτων του Αντώνη Σαμαρά, φίλο και συνεργάτη του επί 20 χρόνια, ο οποίος έχει την εξής ιδιαιτερότητα.

Παρότι δεν εγκατέλειψε τον Σαμαρά ούτε στα πέτρινα χρόνια της πολιτικής του απομόνωσης, δεν σταμάτησε ποτέ να εκτιμά και να σέβεται τον Κωνστυαντίνο Μητσοτάκη, που ήταν ο άνθρωπος που τον έβαλε στην πολιτική, το 1988. Για το λόγο αυτόν αρνήθηκε το 1993 να ενταχθεί στην ομάδα των βουλευτών που έριξαν τότε την κυβέρνηση της ΝΔ.

Διαβάστε ακόμα:

Αποκάλυψη: Γιατί ένας αριστερός στο Επικρατείας της ΝΔ