ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΠΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ!

 

του Ανειδίκευτου Συνεργάτη

Ένα ακόμη δείγμα για το τι χώρα της πλάκας είμαστε. Παραμονές των εκλογών ο υπουργός Υγείας υπογράφει απόφαση, που επιτρέπει στους νοσηλευτές να συνταγογραφούν αντιπυρετικά, γάζες, σύριγγες, αναλγητικά, βιταμίνες και άλλα παρόμοια. Χρειαζόταν; Μάλλον όχι, καθώς για τέτοια πράγματα, ουδείς φαρμακοποιός ζητά συνταγή. Πρώτο φάουλ.

Όμως, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος επέκρινε τον υπουργό για απόφαση προεκλογικού χαρακτήρα, με την οποία τίθεται σε κίνδυνο η υγεία των ασθενών. Δεύτερο φάουλ.
Και επακολουθεί ο παρακάτω διάλογος:

Ένωση Νοσηλευτών: «Πρέπει οι γιατροί να αποδεχθούν ότι δεν είναι ούτε οι μόνοι επαγγελματίες στον χώρο της Υγείας ούτε οι μόνοι που έχουν αποφοιτήσει από ίδρυμα της ανωτάτης εκπαίδευσης».

Παν. Ιατρικός Σύλλογος: «Αναρωτιέται κανείς αν η προεκλογική περίοδος είχε μεγαλύτερη διάρκεια, θα επέτρεπε ο υπουργός στους νοσηλευτές ακόμα και να χειρουργούν, με αντάλλαγμα μερικές εκατοντάδες ψήφους;». Αυτή τη φορά εύστοχο.

Την χαριστική βολή, όμως, στην πρακτική του υπουργού έδωσε η Πανελλήνια Ένωση Νοσηλευτικού Προσωπικού, κάνοντας λόγο για πρόβλεψη άνευ ουσίας και αντικειμένου και επισημαίνοντας τα εξής διόλου κολακευτικά για πολιτικούς ψηφοθήρες.

«Σήμερα δύναται ο οποιοσδήποτε πολίτης να προμηθευτεί απλά παυσίπονα ή επιδεσμικό υλικό από το φαρμακείο της γειτονιάς του, χωρίς ιατρική συνταγή. Η απόφαση αποτελεί μνημείο λαϊκισμού απέναντι στους νοσηλευτές για την υφαρπαγή της ψήφου τους».

Είμαστε η δεν είμαστε χώρα της πλάκας;

Διαβάστε ακόμα:

Η μάχη των γενεών για ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ