ΕΡΑΣΤΗΣ ΤΩΝ ΒΟΡΕΙΩΝ ΠΡΟΑΣΤΕΙΩΝ Ο ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ

πηγή: Fosphotos
 

Το πράμα μιλάει μόνο του. Οι αριθμοί είναι αδυσώπητοι για τις λαϊκές προτιμήσεις στο πρόσωπο ενός πολιτικού αρχηγού. Κάποτε, πριν μπερδευτούν οι συνοικιακοί πληθυσμοί στην Αττική, τις πρώτες μεταπολεμικές δεκαετίες η ΕΔΑ μάζευε πανελλήνια μονοψήφιο ποσοστό στις εκλογές, αλλά σε κάποιες εργατικές περιοχές ξεπερνούσε το 50%. Σε ορισμένες περιπτώσεις, Κοκκινιά (Νϊκαια), Καισαριανή, Δραπετσώνα έφθανε και το 80% το κόμμα της αριστεράς.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης στην πρώτη του παρουσία σε βουλευτικές εκλογές με το Ποτάμι κατενίκησε το πρώτο κόμμα, τον Σύριζα, στα βόρεια προάστεια! Ένα κόμμα, το Ποτάμι, στην παρθενική του συμμετοχή στις εθνικές εκλογές, με συνολικό ποσοστό όχι περισσότερο από 7%, πήρε 11,66 στην Εκάλη έναντι 9,99 του Σύριζα. Και στο Ψυχικό, η πιο μεγάλη τοπικά δύναμη του Θεοδωράκη, πήρε 13,57 έναντι 14,85 του Σύριζα.

Στην Αγία Βαρβάρα που μεγάλωσε ο ιδρυτής του Ποταμιού μάζεψε μόλις 6,84%, ενώ έπιασε διψήφια ποσοστά στη Φιλοθέη, 12,05%, στη Δροσιά 12,49%, στη Κηφισιά 10,80%, στη Νέα Ερυθραία 9,29%, στο Μαρούσι 9,95%. Είδες τι κάνει το σακίδιο;

Διαβάστε ακόμα:

Ο Τσίπρας θα αυτοκτονήσει με κυάνιο