ΔΕΝ ΜΑΣ ΧΕΖΕΙΣ ΡΕ, ΣΟΥΛΤΣ
του Ανειδίκευτου Συνεργάτη
Κι όμως κανείς δεν το σχολίασε. Κανείς δεν μπήκε στον κόπο να πεί δύο κουβέντες στον κύριο Μάρτιν που έκανε παρατήρηση στον Τσίπρα γιατί είχε το θράσος να κάνει κυβέρνηση με τον Καμμένο και όχι με τον Σταύρο Θεοδωράκη.
Αν αυτό δεν λέγεται παρέμβαση στα εσωτερικά της χώρας, οι λέξεις έχουν χάσει τη σημασία τους. Αλήθεια, όμως όλα τα άλλα καλά τα έκανε η κυβέρνηση; Συμφωνεί ο Σουλτς με την τοποθέτηση του Βαρουφάκη στο υπουργείο Οικονομικών; Αν όχι, γιατί δεν το λέει; Προς τι η συστολή;
Τι λέει ο αξιοσέβαστος πρόεδρος του ευρωπαικού κοινοβουλίου για την υπουργοποίηση της Κουντουρά; Της πάει ο Τουρισμός ή έπρεπε να της δώσουμε κάτι πιο λάιτ; Το υφυπουργείο Πρόνοιας για παράδειγμα. Ή μήπως θεωρεί ότι έπρεπε πάση θυσία να μπεί στην κυβέρνηση ο Γιώργος Αμυράς;
Είπαμε να έχουν οι δανειστές λόγο στο στρατόπεδο των μνημονιακών, δικοί τους άνθρωποι είναι, πώς να το κάνουμε, όχι όμως και να δίνουν κατευθύνσεις στο αντίπαλο στρατόπεδο. Ούτε στα πρώτα χρόνια της Επανάστασης του 1821 με το αγγλικό και το ρωσικό κόμμα δεν συνέβαιναν αυτά.
Τότε τουλάχιστον οι πολιτικοί το έλεγαν καθαρά. Φρονούσαν ότι μόνο με την παρέμβαση των μεγάλων δυνάμεων θα μπορούσε η Ελλάδα να γίνει ανεξάρτητο κράτος. Και έδιναν στο κόμμα τους το όνομα μιας προστάτιδας δύναμης. Αν κάναμε σήμερα το ίδιο, θα είχαμε το γερμανικό, το γαλλικό, το ρωσικό και το κόμμα του Σούλτς.
Πώς θα το ξεπεράσει αυτό ο Σταύρος στις άλλες εκλογές. Ο Καμένος και όχι μόνο θα τον περιμένει στη γωνία!
Διαβάστε ακόμα: