ΧΟΝΤΡΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΜΕ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟ ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟ!

 

Γράφει ο Ισαάκ Διαμαντίδης

Η καθυστέρηση στην ανακοίνωση του υποψηφίου προέδρου που θα υποστηρίξει η κυβέρνηση στις 13 Φεβρουαρίου, πυροδοτεί εκ νέου το σενάριο για πιθανή υποψηφιότητα του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας Αναστάσιου, που πρώτος ο Αποδυτηριάκιας είχε αποκαλύψει.

Οι φήμες αναφέρουν ότι στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που συνδέονται με το Άγιο Όρος έχουν βολιδοσκοπήσει τον ιεράρχη, ο οποίος πάντως δεν έδειξε καθόλου ενθουσιασμένος με την πρόταση να εγκαταλείψει το ποίμνιο του. Και ενώ, όπως αναφέρουν οι ίδιες φήμες, συνεχίζονται οι πιέσεις προς τον Αρχιεπίσκοπο, κυβερνητικές πηγές δεν επιβεβαιώνουν το ενδιαφέρον του ΣΥΡΙΖΑ για τον Αναστάσιο.

Οι δικές μου πληροφορίες αναφέρουν ότι την ιδέα για τον Αρχιεπίσκοπο διακίνησαν πρώτοι ορισμένοι κύκλοι πέριξ της γερμανικής πρεσβείας και μάλιστα είχαν γίνει πολλές συναντήσεις για το θέμα αυτό στα Βόρεια Προάστια. Υποστηρικτής της ιδέας φέρεται να ήταν και ο Οικουμενικός Πατριάρχης, αλλά όταν δημοσιοποιήθηκε το σενάριο κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ το απέρριψαν χωρίς δεύτερη κουβέντα.

Βρισκόμαστε όμως ήδη 10 μέρες πριν από την μεθεπόμενη Παρασκευή που θα γίνει η πρώτη ψηφοφορία για τον Πρόεδρο και η κυβέρνηση δεν έχει κάνει το οριστικό τηλεφώνημα στον Δ. Αβραμόπουλο να ετοιμαστεί για την επιστροφή του στην Αθήνα.

Ορισμένοι το αποδίδουν σε εσωκομματικές αντιδράσεις, με αιχμή τις δηλώσεις δύο βουλευτών και ενός αρθρογράφου της Αυγής που τάχθηκαν κατά της επιλογής κεντροδεξιού υποψηφίου. Οι πληροφορίες, όμως επιμένουν ότι το θέμα έχει κλείσει από την ημέρα που οριστικοποιήθηκε η κυβερνητική σύμπραξη με τον Καμμένο.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ θέλει να πιστωθεί αυτός την επιλογή του κεντροδεξιού ανωτάτου άρχοντα. Αν απασχολεί κάτι σοβαρά τον πρωθυπουργό είναι η γκρίνια του Γιούνκερ που δεν θέλει με τίποτα να αλλάξουν οι κομματικοί συσχετισμοί στην Κομισιόν.

Αυτό θα συμβεί αν αποχωρήσει ο συμπολιτευόμενος Δ. Αβραμόπουλος και αντικατασταθεί από τον αντιπολιτευόμενο Γ. Μηλιό. Σήμερα επικρατεί μία ισορροπία του τρόμου 14-14, μεταξύ αντιπολιτευομένων και συμπολιτευομένων.

Διαβάστε ακόμα:

Μητσοτάακης εναντίον Μητσοτάκη!