ΤΙ ΕΒΓΑΛΕ Η ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΑΒΡΑΜΟ

πηγή: Fosphotos
 

του Ανειδίκευτου Συνεργάτη

Φύλλο και φτερό έχουν κάνει το παρελθόν του Δημήτρη Αβραμόπουλου οι συριζαίοι που αντιδρούν στην υποψηφιότητα του για την προεδρία της Δημοκρατίας. Το πρώτο μελανό που εντόπισαν είναι η εισαγγελική παρέμβαση για το θέμα των εμβολίων. Σας έχω ενημερώσει σχολαστικά επ αυτού.

Το δεύτερο που τους έκανε εντύπωση είναι μία πρόταση της Ντόρας Μπακογιάννη που τον αφορά. Ούτε λίγο ούτε πολύ, η πρώην υπουργός ζήτησε τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τις σπατάλες στον τομέα του φαρμάκου και των νοσοκομείων την περίοδο που ο Αβραμόπουλος ήταν υπουργός Υγείας επί κυβερνήσεως Καραμανλή.

Ήταν η εποχή που οι δαπάνες για την υγεία τριπλασιάστηκαν και επειδή μιλάμε για δισεκατομμύρια ευρώ, αυτό είχε καταλυτική επίδραση στα ελλείμματα και στην πορεία του δημοσίου χρέους.

Οι εφημερίδες αφιέρωναν οκτάστηλα στις αποκαλύψεις των ελεγκτών. Υλικά που στην Κύπρο στοίχιζαν πέντε ευρώ, στην Ελλάδα οι ίδιες εταιρίες τα πουλούσαν 20 ευρώ. Άλλα υλικά που ο Ευαγγελισμός τα αγόραζε προς 10 ευρώ, η ίδια εταιρία τα πουλούσε στο Ιπποκράτειο προς 40 ευρώ. Μεγάλο το φαγοπότι για το οποίο ουδείς έδωσε λόγο και ουδείς διώχθηκε.

Η πρόταση για έλεγχο σε όλη αυτή τη ρεμούλα διατυπώθηκε λίγο μετά την ήττα της Μπακογιάννη στην αναμέτρηση για την ηγεσία της ΝΔ, στην οποία ο Αβραμόπουλος έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο υπέρ του Σαμαρά. Και φυσικά ξεχάστηκε μόλις τα ξαναβρήκαν οι πρωτοκλασάτοι της ΝΔ.

Σήμερα η Ντόρα Μπακογιάννη είναι μια πολιτικός χωρίς ρόλο και ασφαλώς θα έχει μετανιώσει που δεν επέμεινε στον έλεγχο των υπουργικών πεπραγμένων του Έλληνα επιτρόπου. Τώρα θα είχε κάθε λόγο να προβάλλεται σαν η καταλληλότερη πρόταση της κεντροδεξιάς για την προεδρία.

Διαβάστε ακόμα:

Η απίστευτη ενέργεια του Αντώνη Σαμαρά!!!