ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ ΔΩΡΟΘΕΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΣΤΙΝ!

 

του Ανειδίκευτου Συνεργάτη

Δύο πανίσχυρες κυρίες της διεθνούς πολιτικής αναμένεται να πάρουν πάνω τους αυτή την εβδομάδα την τύχη της Ελλάδος στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές. Κατά σύμπτωση και οι δύο κάνουν καριέρα με ψεύτικα ονόματα.

Πρόκειται για τη Δωροθέα Κάσνερ και την Κριστίν Λαλουέτ, γνωστές ως Άνγκελα Μέρκελ η πρώτη και ως Κριστίν Λαγκάρντ η δεύτερη. Αμφότερες έχουν κρατήσει τα ονόματα των πρώην συζύγων τους, η δε Μέρκελ σπάνια αναφέρεται και με το δεύτερο μικρό όνομα της, που είναι Δωροθέα.

Η Γερμανίδα Καγκελάριος που γεννήθηκε το 1954 στο Αμβούργο από πατέρα πάστορα και μητέρα δασκάλα, παντρεύτηκε το 1977 τον φυσικό Ούρλιχ Μέρκελ από τον οποίον χώρισε το 1982. Ο σημερινός σύζυγος της είναι ο χημικός Γιόαχιμ Σάουερ. Ως πλέον αντιπροσωπευτική του πολιτικού της χαρακτήρα πράξη αναφέρεται η στάση της απέναντι στην απόφαση της γερμανικής κυβέρνησης το 2003, να μην συμπράξει στον πόλεμο των ΗΠΑ κατά του Ιράκ.

Ενώ το διάστημα εκείνο πραγματοποιήθηκαν πολλές αντιπολεμικές διαδηλώσεις και βάσει δημοσκοπήσεων περίπου τα 80% του γερμανικού πληθυσμού ήταν κατά του πολέμου, η ίδια, υποστηρίζοντας απόλυτα την θέση της κυβέρνησης Μπους, δημοσίευσε στις 22 Φεβρουαρίου 2003 άρθρο στην αμερικανική εφημερίδα Washington Post με τίτλο "Ο Σρέντερ δεν αντιπροσωπεύει όλους τους Γερμανούς".

Ποια είναι η Κριστίν Λαγκάρντ; Το όνομά της είναι Κριστίν Λαλουέτ, γεννήθηκε το 1956 σε προάστιο του Παρισιού, σε μικροαστική οικογένεια και μεγάλωσε στη γαλλική επαρχία.

Το όνομα Λαγκάρντ το οφείλει στον πρώην σύζυγό της Wilfried Lagarde με τον οποίο απέκτησε δυο παιδιά. Σήμερα η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ ζει με τον σύντροφό της Ξαβιέ Τζιοκάντι επιχειρηματία της Μασσαλίας που διατηρεί στενές σχέσεις με το γαλλικό συντηρητικό κόμμα.

Η τάση της για γκάφες παίρνει τον Μάιο του 2012 μορφή χιονοστιβάδας όταν η Λαγκάρντ δηλώνει στην εφημερίδα Γκάρντιαν ότι «...οι Ελληνες πρέπει να αρχίσουν να βοηθούν τον εαυτό τους πληρώνοντας τους φόρους τους».

Η δήλωση προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στη χώρα μας που εντάθηκαν όταν έγινε γνωστό ότι η ίδια δεν πληρώνει ούτε ένα ευρώ φόρο για τα 550.000 δολάρια που κερδίζει ετησίως, επειδή είναι διεθνής αξιωματούχος.

Το κλίμα επιδεινώθηκε όταν η Λαγκάρντ έκανε τις γνωστές δηλώσεις σύμφωνα με τις οποίες ενδιαφέρεται περισσότερο για τα παιδιά του Νίγηρα παρά για την Ελλάδα.

Διαβάστε ακόμα:

Ποιον Ελληνα πολιτικό φοβάται ο Σόιμπλε