ΓΟΗΤΕΥΟΥΝ ΤΣΙΠΡΑΣ - ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΦΙΔΙΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΕΣ

πηγή: Fosphotos
 

του Ανειδίκευτου Συνεργάτη

Θύμιζαν πυγμάχους που πριν επιτεθούν ο ένας στον άλλον, ανταλλάσσουν θερμή χειραψία. Μόνο που η χειραψία Τσίπρα - Μέρκελ και Βαρουφάκη – Λαγκάρντ, αν και ...επαγγελματική, ήταν κάτι παραπάνω από θερμή για να θεωρηθεί τυπική.

Η γνωριμία μεταξύ των πρωθυπουργών έγινε με πρωτοβουλία του Γάλλου προέδρου που έσπασε τον πάγο και έκανε τις συστάσεις. Μέρκελ και Τσίπρας έδωσαν τα χέρια και έγινε ο εξής διάλογος.

Μέρκελ σε Τσίπρα: «Συγχαρητήρια για την εκλογή σας. Ελπίζω να έχουμε μια καλή συνεργασία αν και υπάρχουν δυσκολίες».

Τσίπρας: « Ευχαριστώ. Το ελπίζω»

Ανυπόμονος για τη γνωριμία του με τον Αλέξη Τσίπρα δήλωσε και ο Ντέιβιντ Κάμερον με τον οποίον είχε συμφωνηθεί κατ' ιδίαν συνάντηση στο περιθώριο της Συνόδου. «Ανυπομονώ για την πρώτη μου συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα» δήλωσε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, προσερχόμενος.

Θερμή ήταν και η προσέγγιση Λαγκάρτντ – Βαρουφάκη. Λες και γνωρίζονται χρόνια. Πολλοί σχολίασαν: «Μια μεγάλη φιλία γεννιέται».

«Ναι τον γνώρισα», δήλωσε η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ απαντώντας σε δημοσιογράφους και πρόσθεσε: «Ήταν μια καλή συνάντηση, μόλις γνωριστήκαμε. Είχαμε μια καλή ανταλλαγή απόψεων. Ξεκινήσαμε μια διαδικασία και έχουμε πολλά να κάνουμε»

Κατά τα άλλα η νύχτα βγάζει επίσκοπο και η αυγή δεσπότη...

Διαβάστε ακόμα:

Η Ζωή δεν «παίζει» κανέναν αντιπρόεδρο