Η ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ «ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑΣ»

 

Η λέξη είναι σύνθετη. Δύο λέξεις κάνουν μία, κώλος και τούμπα. Κι άλλα σημεία του σώματος τουμπάρουν μαζύ, όμως ο εμπνευστής, ο κατασκευαστής της σύνθετης λέξης προτίμησε να επιλέξει τον κώλο, όχι την κοιλιά π.χ. ή, τα πόδια.

«Γελάω με αυτούς που ονειρεύονται κωλοτούμπες» σήκωσε στο twitter ο «Σκωτσέζος» λίγο μετά το έκτακτο γιούρογκρουπ στις Βρυξέλλες. Αυτό μας είπε ο πιο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού, ο υπουργός επικρατείας Νίκος Παππάς, στην πραγματικότητα λόγω της ειδικής σχέσης του με τον Αλέξη Τσίπρα ο πιο ισχυρός σήμερα πολιτικός στην Ελλάδα. Ισχυρός με την έννοια ότι αυτός περισσότερο από κάθε άλλον κουμαντάρει και προστατεύει το τακίμι του, το φιλαράκι του Τσίπρα.

«Γελάω μ' αυτούς που ονειρεύονται κωλοτούμπες. Λίγη αναμονή» έγραψε στο twitter ο από δίπλα. Εγώ λέω το άλλο: «Κλαίω μ' αυτούς που δεν κάνουν κωλοτούμπες».

Είσαι ο μαλάκας αν δεν κάνεις κωλοτούμπες. Στο παζάρι κάνεις και κωλοτούμπες και τσαλίμια. Δεν λες στον άλλον Εγώ αυτά δίνω, αυτά θέλω και άμα γουστάρεις. Στόχος δεν είναι να μην κάνεις κωλοτούμπες για να μη σε κατηγορήσουν κάποιοι καραγκιόζηδες. Στόχος είναι το αποτέλεσμα. Να μη βγεις χαμένος από τη διαπραγμάτευση. Να βγεις κερδισμένος. Και μια τακτική είναι να λες κατ' αρχήν ότι εγώ δεν κάνω κωλοτούμπες αλλά αφού βλέπεις ότι η άλλη πλευρά κάνει πρώτη κωλοτούμπα, τότε κι εσύ ρίξε μια δική σου.

Διαβάστε ακόμα:

Οχι Γκρέξιτ, αλλά πίεση στη ρευστότητα