ΠΟΙΟΙ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΤΟΝ ΑΒΡΑΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ

πηγή: Fosphotos
 

Γράφει ο Ισαάκ Διαμαντίδης

Ένας φανατικός της Ορθοδοξίας, καθηγητής Πανεπιστημίου, που διετέλεσε πρώτος υπουργός Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ και στη συνέχεια συνεργάστηκε με το ΚΚΕ και το Συνασπισμό και μία πολυδιαβασμένη και πολυβραβευμένη συγγραφέας που απέφυγε επίμονα να πολιτευθεί, όπως της είχαν προτείνει τουλάχιστον δύο κόμματα, απειλούν, ενδεχομένως εν αγνοία τους, τον Δημήτρη Αβραμόπουλο στην κούρσα για την προεδρική υποψηφιότητα.

Έχουν προταθεί και οι δύο με σθένος από την Αριστερή Πλατφόρμα του ΣΥΡΙΖΑ, πρωτοβουλία που μετέθεσε για την Τρίτη τη λήψη οριστικής απόφασης για τον υποψήφιο που θα προτείνει η κυβέρνηση.

Μία άλλη υποψηφιότητα της τελευταίας στιγμής, προτάθηκε από την άλλη πλευρά της συγκυβέρνησης, τον Πάνο Καμμένο και αφορά τη Ντόρα Μπακογιάννη. Αν υιοθετηθεί, θα είναι η τέλεια ρεβάνς της πρώην υπουργού, που έχασε την προεδρία της ΝΔ ακριβώς γιατί ο Αβραμόπουλος συμμάχησε με τον Αντώνη Σαμαρά. Να επανέλθουμε στις άλλες υποψηφιότητες.

Ο φανατικός της Ορθοδοξίας δεν είναι άλλος από τον Μανόλη Δρετάκη, γνωστό, εκτός όλων των άλλων και για τις χριστιανικές πεποιθήσεις του, αλλά και την προσήλωση με την οποία εκτελεί τα θρησκευτικά του καθήκοντα, εκκλησιαζόμενος και ψάλλοντας στις εκκλησίες. Ήταν ο πρώτος υπουργός Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ, που έμεινε στη θέση του ελάχιστους μήνες καθώς παραιτήθηκε όταν ο Α. Παπανδρέου πήρε πίσω το νόμο του για την φορολόγηση της μεγάλης ακίνητης περιουσίας. Ο νόμος, που υλοποιούσε προεκλογική δέσμευση του ΠΑΣΟΚ είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις σε μεγαλοξενοδόχους, κατοίκους βορείων προαστίων και εκκλησιαστικούς κύκλους.

Ο διοικητής της Εθνικής Τράπεζας και στενός φίλος του Ανδρέα Στέλιος Παναγόπουλος, είχε σπεύσει στο Καστρί για να τον προειδοποιήσει ότι η εφαρμογή του νόμου του Δρεττάκη θα αποδεικνυόταν καταστροφική για την οικονομία. Ακόμη και ο γαμπρός του, ο Θόδωρος Κατσανέβας μια μέρα που γύριζαν μαζί το απόγευμα από το Λαγονήσι, του είπε «...αν ήξερες τι φόρο θα πληρώσεις για το Καστρί δεν θα κοιμόσουν».

Η πασίγνωστη, πολυδιαβασμένη και πολυβραβευμένη Ελληνίδα συγγραφέας είναι η Ιωάννα Καρυστιάνη, η οποία μεταξύ άλλων έχει γράψει το σενάριο από τις «Νύφες» και την «Μικρά Αγγλία». Ενεργό μέλος της αντι-ΕΦΕΕ, πρωτοστάτησε στην κατάληψη της Νομικής και βασανίστηκε από την Χούντα. Πέρασε από ΚΝΕ-ΚΚΕ αλλά το 2004 εκδήλωσε την υποστήριξή της στον Συνασπισμό.

Κατά καιρούς της έχουν γίνει προτάσεις για να πολιτευθεί αλλά αρνήθηκε. Ο Κ. Καραμανλής με τον οποίον διατηρεί εξαιρετικές σχέσεις της είχε προτείνει το 2004 να τεθεί επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της ΝΔ. Το όνομά της επίσης είχε ακουστεί πολύ έντονα για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 25ης Φεβρουαρίου, ωστόσο δεν επιβεβαιώθηκε τελικώς.

Διαβάστε ακόμα:

Ποιος ο «νταραβεριτζής» της ΝΔ