ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΛΠΟΓΙΑΝΝΗ ΜΕΧΡΙ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ!

 

του Ανειδίκευτου Συνεργάτη

Παρότι οι ψηφοφορίες για την εκλογή προέδρου εστιάζονται στο πρόσωπο του εκάστοτε εκλεγόμενου, η ψηφοφορία του 1985 για τον Χρήστο Σαρτζετάκη, είχε σαν κεντρικό πρόσωπο τον βουλευτή της ΝΔ Λευτέρη Καλογιάννη. Ο επονομασθείς και Καλπογιάννης άρπαξε την κάλπη και την έβγαλε έξω από την αίθουσα συνεδριάσεων .

Με τον τρόπο αυτό ήθελε να διαμαρτυρηθεί γιατί στη δεύτερη ψηφοφορία και σε μια προσπάθεια να αποφευχθούν «διαρροές» προς τα λευκά, ο προεδρεύων αντιπρόεδρος της Βουλής Μ. Στεφανίδης διένειμε ψηφοδέλτια με το όνομα του υποψηφίου προέδρου να είναι έγχρωμα (βεραμάν), προκαλώντας έκρηξη οργής από την υπό τον Κ. Μητσοτάκη αξιωματική αντιπολίτευση.

Η κάλπη επεστράφη λίγο αργότερα στην αίθουσα και η ψηφοφορία ολοκληρώθηκε αυτή τη φορά χωρίς «διαρροές».

Επεισοδιακή και η ψηφοφορία για την εκλογή προέδρου το 1990. Η βουλευτής των Οικολόγων κυρία Μαρίνα Δίζη ανήρτησε μέσα στην αίθουσα πανό με το σύνθημα: «Φθάνει πια η κοροϊδία με το συν ένα, τον Πρόεδρο και το νέφος», ενώ ομοϊδεάτες της από τα θεωρεία την έραιναν με άνθη προκαλώντας την μήνιν της βουλευτού της ΝΔ Αννας Συνοδινού, η οποία διαμαρτυρήθηκε ότι «...δεν είναι Βουλή αυτή!».

Και όταν η προτροπή της «Βγάλτε την έξω!» δεν έγινε αποδεκτή από τον Πρόεδρο του Σώματος Αθανάσιο Τσαλδάρη, οργισμένη εγκατέλειψε την αίθουσα και αποχώρησε οριστικά από την πολιτική.

Διαβάστε ακόμα:

Αποχωρεί από την πολιτική εδώ και 18 χρόνια!