ΕΞΟΜΟΙΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ!

 

Γράφει ο Ισαάκ Διαμαντίδης

Το μήνυμα από τη Γερμανία έρχεται μέσω του περιοδικού Fortune, που προειδοποιεί την Ελλάδα πως για να πάρει λεφτά από το Βερολίνο θα πρέπει να ξεχάσει προηγουμένως τον σαρκασμό για τους ναζί. Και σαρκασμό εννοούν ακόμη και τις αναφορές σε ιστορικά γεγονότα, όπως η σφαγή Ελλήνων πατριωτών στην Καισαριανή και το αναγκαστικό δάνειο της Κατοχής. Σημειώστε.

«Είτε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αφήνει ένα τριαντάφυλλο στο σημείο της σφαγής από τους Ναζί κατά την πρώτη επίσημη πράξη του ως πρωθυπουργός, είτε ο ΥΠΟΙΚ Γιάννης Βαρουφάκης περιγράφει τις επιπτώσεις του προγράμματος διάσωσης ως κοινωνικό ολοκαύτωμα, είτε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς κάνει λόγο για ένα δάνειο στο οποίο εξαναγκάστηκε βίαια η Ελλάδα από την γερμανική Reichsbank στη διάρκεια της ναζιστικής κατοχής, οι αξιωματούχοι έχουν χάσει τον δρόμο στην προσπάθειά τους να κάνουν τον μεγαλύτερο πιστωτή τους να αισθανθεί άσχημα», τονίζει το Fortune.

Οι Γερμανοί έχουν ενοχληθεί ιδιαίτερα, έχουν γίνει έξαλλοι για την ακρίβεια και από το σκίτσο της Αυγής για τον Σόιμπλε που παρότι σατυρικό αποδοκιμάστηκε και από τον πρωθυπουργό, και ανατρέχουν στην ιστορία για άφεση αμαρτιών, εξομοιώνοντας τους ναζί με το στρατό του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

«Υπάρχουν λιγότεροι από 400.000 άνδρες Γερμανοί άνω των 90 που έχουν μείνει ζωντανοί και λίγοι από αυτούς θα μπορούσαν πιθανώς να θεωρηθούν έμμεσα υπεύθυνοι για το τι έγινε στην Ελλάδα μεταξύ 1941-1945. Είναι μόνο μικρή υπερβολή να πούμε ότι με την ίδια λογική, το Ιράν θα πρέπει να ζητήσει αποζημίωση για όσα διέπραξε ο στρατός του Μεγάλου Αλεξάνδρου».

Διαβάστε ακόμα:

Βγάλτε την καρδιά του μεγάλου νεκρού