Η ΠΡΩΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΗΤΤΑ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ

πηγή: Fosphotos
 

του Ανειδίκευτου Συνεργάτη

Η απόρριψη της υποψηφιότητας του Δημήτρη Αβραμόπουλου αποτελεί ήττα πρώτου μεγέθους για τον Αλέξη Τσίπρα. Εβδομάδες τώρα, ο Τσίπρας είχε αφήσει να πλανάται η βεβαιότητα για την επιλογή του Έλληνα Επιτρόπου, που μπορεί να μην ήταν η καλύτερη, ήταν, όμως η επιλογή του πρωθυπουργού.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το θέμα είχε κλείσει, αφού, ο Τσίπρας διαβεβαίωνε τον Επίτροπο ότι οι όποιες εσωκομματικές αντιρρήσεις δεν μπορούσαν να ανατρέψουν την απόφαση του να τον προτείνει. Ώσπου έφτασε ο τυφώνας Λαφαζάνης.

Στην πρώτη ενώπιον θεατών αναμέτρηση, ο επικεφαλής της εσωκομματικής αντιπολίτευσης κατήγαγε νίκη μεγάλη. Και μάλιστα εις βάρος ενός πρωθυπουργού που βρίσκεται στο απόγειο της αποδοχής του από τον ελληνικό λαό. Στο εξής θα εξαγγέλλει ένα μέτρο και οι πολίτες θα ρωτούν «άραγε τι λέει ο Λαφαζάνης». Και εδώ είναι το πρόβλημα.

Δεν μιλάμε για το στενό κομματικό περιβάλλον, όπου ο επικεφαλής της Αριστερής Πλατφόρμας βεβαίως και μπορεί να διεκδικεί μερίδιο εξουσίας. Μιλάμε για το ρόλο του πρωθυπουργού που σύμφωνα και με το ισχύον Σύνταγμα είναι πάνω από κομματικές ισορροπίες, πάνω από συνιστώσες.

Μιλάμε για τον ηγέτη όλης της χώρας που υποβιβάζεται σε επίπεδο κομματάρχη, όταν δεν περνάει ο λόγος του. Και το μόνο που δεν χρειάζεται αυτή την ώρα ο τόπος, είναι ο Τσίπρας να γίνει ...Τσιπράκος.

Διαβάστε ακόμα:

Ψηφίζει Τσίπρα και ο Βαρδινογιάννης