ΠΩΣ ΕΣΤΗΣΑΝ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ ΜΕΡΚΕΛ

πηγή: Fosphotos
 

Όποιος διαβάζει στο site του αποδυτηριάκια ασφαλώς εντυπωσιάστηκε από το ρεπορτάζ του συνεργάτη μας Ισαάκ Διαμαντίδη, σύμφωνα με το οποίο η συμφωνία για το χρέος της Ελλάδος δεν θα αποφασιστεί σε συσκέψεις κορυφής και στα eurogroup, αλλά στο πως θα κάτσει η δουλειά στη διαπροσωπική συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με την καγκελάριο της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ.

Όταν, λοιπόν, γινόταν της πουτάνας το μαγκάλι, πριν από 5 ημέρες, και όλοι μιλούσαν ότι το πράμα είναι στη κόψη του ξυραφιού, ότι όλα είναι στον αέρα ο Ισαάκ Διαμαντίδης διασκέδαζε με τα περί grexit, διότι κι αυτό έπαιζε.

Τελικά, σ' ένα μόνο έπεσε έξω ο συνεργάτης μας. Δεν έγινε καμμία συνάντηση Μέρκελ-Τσίπρα, οι δυο τους τα είπανε τηλεφωνικά για 50 λεπτά. Δεν είχαν να πουν πολλά, όμως να ληφθεί υπ' όψιν ότι η Γερμανίδα δεν γνωρίζει ελληνικά και γερμανικά ο Έλληνας, άρα ήταν απαραίτητοι στη συνομιλία τους οι διερμηνείς.

Τι είπαν Μέρκελ και Τσίπρας στο δικό τους στην πραγματικότητα σικέ παιχνίδι, διότι και οι δυο τους ήθελαν να καθαρίσουν τη μπουγάδα, κατ' αρχήν περισσότερο και από το να τα βρουν, το απόλυτο ζητούμενο ήταν πως θα έπαιζε επικοιωνιακά η συμφωνία για πάρτη της Μέρκελ στη Γερμανία και για πάρτη του Σύριζα στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα. Ότι ο Τσίπρας δεν είναι yesman αλά Σαμαρά, ότι κέρδισε από τη νέα συμφωνία, η δε Μέρκελ δεν έκανε πίσω με τους αδιόρθωτους Έλληνες οι οποίοι υποχρεώθηκαν να βάλουν νερό στο κρασί τους. Η Γερμανίδα είπε αυτά που είπε στον Τσίπρα, ότι μιλάμε σ' άλλο επίπεδο, ανεπισήμως, έτσι όπως δεν θα μιλούσε η ίδια με τον μίστερ ύφος Βαρουφάκη, και ότι δεν μπορεί να τσαλακώσει τη δημόσια εικόνα του Σόιμπλε.

Από την άλλη ο Τσίπρας ξέχασε εκείνη την τρέλλα ότι θα μάθει τους Ευρωπαίους να χορεύουν πεντοζάλη. Και μετά τη συνομιλία του με την Μέρκελ ένοιωσε να έχει φορέσει τακούνια, να έχει ψηλώσει και πιο ηγετικός απέναντι στα μεγαλοστελέχη του Σύριζα.

Στο τεχνικό σκέλος, έβαλαν στο κόλπο τον Σόιμπλε και τον Βαρουφάκη. Τους είπαν να τα βρουν μετά από μια πεντάωρη ή εξάωρη διαβούλευση για να φανεί ότι έγιναν τιτάνιες προσπάθειες για τη σύγκλιση. Βασική λεπτομέρεια. Δεν αποκαλύπτουμε τίποτα στον Ντάισελμπλουμ, ξόρκισαν τους υπουργούς οικονομικών. Ο Ολλανδός είναι μέγας γκελαδόρος. Αστον να νομίζει ότι προσπαθεί να γεφυρώσει ένα χάσμα, κατέληξε η Μέρκελ για να εισπράξει το μειδίαμα του Σόιμπλε.

Διαβάστε ακόμα:

Παράταση και πέναλτι τον Αύγουστο για τον Σύριζα