ΜΑΣ ΤΑ 'ΠΑΝ ΚΙ ΑΛΛΟΙ ΤΑ ΚΑΛΑΝΤΑ

πηγή: Fosphotos
 

Αποδυτηριάκιας μιλάει. Όχι δικές του σκέψεις, αλλά μεταφέρει δύο αιώνιες αλήθειες. Η εξουσία διαφθείρει, είναι η μία. Όλοι οι σοφοί της γης έχουν συμφωνήσει ότι είναι αδύνατον και ο πιο έντιμος, και ο πιο δίκαιος άνθρωπος να μην παρασυρθεί σε κάποιο βαθμό αν πάρει εξουσία. Αν καταλάβει ένα πόστο. Αν του δοθεί ένα αξίωμα.

Η άλλη αλήθεια είναι ότι η εξουσία όχι μόνον διαφθείρει αλλά και γελοιοποιεί. Σε κάνει καραγκιόζη. Γιατί; Επειδή όσο και να θέλεις να είσαι σωστός, αποτελεσματικός, όταν δεις ότι δεν μπορείς να τα καταφέρεις είναι δύσκολο να πεις Είμαι μαλάκας, άρα εγκαταλείπω.

Με το που θα γίνει κάτι, σαν κι αυτά τα όργια στον Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός, σταματάει το πρωτάθλημα! Αυτό είπε ο συριζαίος υπουργός δημοσίας τάξεως. Ήδη, έγραψε κιόλας τη μαλακία του. Και να σκεφθείς ότι ο άνθρωπος είναι εξαιρετικά σοβαρός και ένας διαπρεπής επιστήμων στον τομέα του, στην εγκληματολογία. Τη μαλακία του, όμως, τη διέπραξε κιόλας. Φαντάσου τη συνέχεια.

Γιατί, ρωτάω, να σταματήσει το πρωτάθλημα αν ξαναγίνουν αίσχη σ' ένα γήπεδο; Γιατί, δηλαδή, δεν σταματάει ΤΩΡΑ το πρωτάθλημα! Τι θα αλλάξει για να μη ξαναγίνουν τα ίδια όπως αυτά στη Λεωφόρο την περασμένη Κυριακή; Είσαι ο διπλωματούχος μαλάκας αν μου πεις ότι φθάνει η... απειλή του συντρόφου Γιάννη Πανούση, στελέχους της ΔΗΜΑΡ του Φώτη Κουβέλη που έκανε μεταγραφή στον Σύριζα.

Θυμάμαι τι είχε πει ο υφυπουργός αθλητισμού πριν 30 χρόνια Κώστας Λαλιώτης αμέσως μετά από ένα ντέρμπυ Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ. Το 'χαν κάψει το γήπεδο βάζελοι και γάβροι, τότε το γήπεδο ήταν ανοικτό για τους κάφρους και των δύο ομάδων. Τους λέω κάφρους, άλλο ότι ήταν και ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ κι άλλων κοινοβουλευτικών κομμάτων.

«Κλείνω το ΟΑΚΑ, τέλος!» αποφάσισε ο πασοκικός υπουργός Λαλιώτης. Και τι έγινε; Ούτε μια ημέρα δεν έκλεισε το ΟΑΚΑ.

Τι λέει ο νέος υπουργός Δημόσιας Τάξεως; Δεν θα μπαίνει αστυνομία στο γήπεδο. Ούτε απ' έξω θα υπάρχει αστυνομία. Μόνον αν μας καλέσουν θα στείλουμε δύναμη, επειδή κάποιοι οπλοφορούν μέσα στο γήπεδο.

Γι' αυτό σου λέω ότι η εξουσία και γελοιοποιεί. Θα κάνει πράξη αυτά που λέει ο υπουργός; Να σταματήσει το πρωτάθλημα. Να μη στέλνει αστυνομία στα γήπεδα. Άσε. Μας τα 'παν κι άλλοι.

Διαβάστε ακόμα:

Αφού πήδαγαν την Ελλάδα 30 χρόνια