Ο ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΞΑΝΑΧΤΥΠΑ ΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ ΝΔ

 

του Ανειδίκευτου Συνεργάτη

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος ξανακοιτά πίσω. Λίγες εβδομάδες μετά το κάζο της προεδρικής εκλογής, δείχνει να μη λέει όχι στο ενδεχόμενο να ξαναδοκιμάσει την τύχη του –αυτή τη φορά ως υποψήφιος, πάλι..., πρόεδρος της ΝΔ. Από τη Βοστώνη, όπου μίλησε το Σαββατοκύριακο ως Επίτροπος για τη Μετανάστευση, επικοινώνησε κατ’επανάληψη με συνεργάτες του στην Αθήνα για να ενημερωθεί για το παρασκήνιο στη ΝΔ εν όψει της συνεδρίασης της ΚΟ την Πέμπτη.

Όλα είναι ρευστά στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκτός από την αενάως υποβόσκουσα διαμάχη ανάμεσα στους Καραμανλικούς και στους Μητσοτακικούς. Γνωστού όντος ότι η Ντόρα Μπακογιάννη θα θέσει θέμα ηγεσίας, την οποία θα διεκδικήσει ο αδελφός της Κυριάκος, ο Κ. Καραμανλής, που δεν ενδιαφέρεται να επιστρέψει, έχει σπεύσει να διαμηνύσει ότι στη φάση αυτή πρέπει να διαφυλαχθεί η ενότητα της παράταξης. Και άρα να μην τεθεί θέμα ηγεσίας.

Αν το παιχνίδι παιχτεί σε επίπεδο 40άρηδων και η μητσοτακική πλευρά προτείνει τον Κ. Μπακογιάννη, η καραμανλική πτέρυγα έχει έτοιμο αντίπαλο. Είναι ο Γ.Παπανικολάου, πρώην ευρωβουλευτής και πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ επί προεδρίας Κ.Καραμανλή. Εκτός από τον 38χρονο πολιτικό στη μάχη θα πέσει και ένα συνταγματικό κώλυμα που θα επικαλεστούν για να κόψουν το δρόμο του περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδος.

Το άρθρο 56, παρ. 1 του Συντάγματος, ορίζει ότι οι εκλεγμένοι περιφερειάρχες δεν μπορούν κατά τη διάρκεια και οπωσδήποτε πριν από τη λήξη της θεσμοθετημένης θητείας τους να υποβάλουν υποψηφιότητα στις βουλευτικές εκλογές. Άρα, εκ του Συντάγματος ως το 2019, ο Κ. Μπακογιάννης, αλλά και ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απ. Τζιτζικώστας, που επίσης ενδιαφέρεται για την αρχηγία, χάνουν κάθε δυνατότητα να παίξουν ρόλο σε κοινοβουλευτικό επίπεδο.

Και ακόμη είμαστε στην αρχή...

Διαβάστε ακόμα:

Ανερχόμενη δύναμη ο Λεβέντης