Ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΜΑΣ ΣΤΕΛΝΕΙ ΝΑ... ΚΑΟΥΜΕ!

 

Βαρουφάκης είναι αυτός. Δηλαδή; Αν δεν μπομπάρει αυτός, ποιος άλλος. Εκλογές ή, δημοψήφισμα, λέει ο υπουργός οικονομικών, αν οι δανειστές μας δεν αποδεχθούν το σχέδιό μας. Τον τρόπο αποπληρωμής που προτείνουμε. Και οι άσχετοι μιλάνε για μπόμπα. Για μπόμπα Βαρουφάκη.

Πράγματι ο Βαρουφάκης έριξε μπόμπα, αλλά οι άσχετοι μιλάνε για... άσχετη μπόμπα. Η αληθινή μπόμπα του Βαρουφάκη είναι ότι στην πραγματικότητα αναγωρίζει πως η Ελλάδα, όπως κάθε χώρα χρεωμένη, εξαρτάται από τους δανειστές της. Αντιληπτό είναι αυτό, άλλο ότι στην Ελλάδα κάνουν πως δεν το... αντιλαμβάνονται. Και πουλάνε τις παπαρδέλες στο στυλ «Δεν θα μας πουν τι θα κάνουμε οι ξένοι».

Τι μαλακίες είναι αυτές. Χρωστάτε, κύριοι. Χρωστάμε, κύριοι. Κι αφού μόνοι μας δεν είμαστε σε θέση να αναλάβουμε πως θα τους ξεχρεώνουμε, αφού συνεχίζουμε να θέλουμε δανεικά, και αφού αυτά που συναποφασίζουμε με τους δανειστές, όσο αφορά τον τρόπο αποπληρωμής των δανείων δεν τα τηρούμε, είναι επόμενο οι ξένοι να σε υποχρεώνουν να κάνεις ιδιωτικοποιήσεις ή, να βάζεις υπερφόρους.

Με μία άλλη κουβέντα η Ελλάδα βάζει στο παιχνίδι, στο εσωτερικό παιχνίδι, τον ξένο δανειστή. Κι έρχεται ο Βαρουφάκης και λέει «εκλογές ή, δημοψήφισμα». Αυτό δεν είναι απλά απειλή, είναι... Καμμένος! Αυτός που είπε «Θα το κάνουμε Κούγκι». Να, γιατί λέω ποια η πραγματική μπόμπα Βαρουφάκη.

Εκλογές ή, δημοψήφισμα. Τι σημαίνει αυτό; Να δώσει ο κόσμος μεγαλύτερη υποστήριξη στον Σύριζα από το 37,5% των εκλογών για να τα σπάσει με τους δανειστές. Κι αν δεν δεχθούν τους όρους του Βαρουφάκη θα ξεκόψουμε από την Ευρώπη.

Διαβάστε ακόμα:

Πολιτικές εξελίξεις αν δεν βρεθεί λύση!