ΝΕΑ ΒΟΥΤΙΑ ΣΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΑΠΟΔΟΧΗΣ ΤΣΙΠΡΑ

 

του Ανειδίκευτου Συνεργάτη

Διαφωνούν επειδή ξέρουν ή επειδή δεν ξέρουν; ΄Ό,τι και να συμβαίνει, ένας στους δύο Έλληνες διαφωνεί με την πορεία των διαπραγματεύσεων. Υπάρχουν, όμως και χειρότερα για την κυβέρνηση. Έξι στους δέκα λένε ότι δεν υλοποιεί τις προεκλογικές δεσμεύσεις, ενώ η μεγάλη πλειοψηφία εκτιμά ότι δεν καταργήθηκε η τρόικα.

Οι διαπιστώσεις αυτές συνιστούν μία μεγάλη καθίζηση που φαίνεται να συντελείται στις διαθέσεις και τις εκτιμήσεις του εκλογικού σώματος, όπου η αποδοχή του κυβερνητικού έργου ήταν πάνω από το 70%.

Τώρα, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Interview για το ΒΕΡΓΙΝΑ TV, το 50,5% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι δεν είναι ικανοποιημένοι από την έως τώρα πορεία των διαπραγματεύσεων, ενώ το 58% πιστεύει ότι η κυβέρνηση δεν υλοποιεί τις προεκλογικές δεσμεύσεις της.

Ακόμη χειρότερο για την κυβέρνηση, 73%, είναι το ποσοστό εκείνων που θεωρούν ότι η κυβέρνηση δεν κατάργησε την τρόικα, αλλά απλώς της άλλαξε το όνομα.

Όσον αφορά την πρόθεση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ παρότι κινείται πάνω από το ποσοστό που πήρε στις εκλογές, εν τούτοις εμφανίζεται πιο αδύναμος σε σχέση με άλλες μετεκλογικές μετρήσεις.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, Ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 39,8%, με τη Νέα Δημοκρατία να υποχωρεί στο 17%. Τρίτο κόμμα είναι η Χρυσή Αυγή με 5,7% και ακολουθούν το ΚΚΕ (5,1%), οι ΑΝΕΛ (4,8%), το Ποτάμι (4,2%), και το ΠΑΣΟΚ (3,2%).

Διαβάστε ακόμα:

Τι φοβάται ο Ομπάμα για την Ελλάδα