ΒΕΝΤΕΤΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΔΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ

 

του Ανειδίκευτου Συνεργάτη

Τελικά, κανείς δεν θέλει να χάσει τα κεκτημένα, άσχετα αν κάνει χρήση τους μία στις τόσες. Από την άλλη, κανείς δεν το’χει σε καλό του να κάνει πίσω, έστω κι αν διαπιστωθεί ότι έσφαλε. Ελλάδα 2015.

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ζήτησε από την πρόεδρο της Βουλής να αναθεωρήσει την απόφαση της να τον εξώσει ύστερα από 70 χρόνια από τη Βουλή. Κι όταν η Ζωή Κωνσταντοπούλου παρέμεινε ανυποχώρητη, δέχθηκε την επίθεση των παιδιών του πρώην πρωθυπουργού. Της Ντόρας και του Κυριάκου. Και ο ίδιος ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης δεν σκοπεύει να αποχωρήσει. 

Αν ρωτούσε τον πατέρα της Νίκο Κωνσταντόπουλο, είναι βέβαιο ότι δεν θα την άφηνε ποτέ να χαλάσει το χατήρι του παππού της. Εκείνη μόλις 36 ετών και ο Κ. Μητσοτάκης 96. Η ζωντανή ιστορία της Βουλής. Είτε συμφωνεί κανείς με τα πεπραγμένα του είτε όχι.

Αλλά ούτε ο Κώστας Σημίτης συμφώνησε με την έξωση του, κάτι που γνωστοποίησε στην πρόεδρο της Βουλής με επιστολή του. Κι όταν η Ζωή παρέμεινε αμετάπειστη, ο πρώην πρωθυπουργός την κατέστησε υπεύθυνη έναντι του κινδύνου τρομοκρατικής επίθεσης.

Το ίδιο επιχείρημα επικαλέστηκε και ο Αντώνης Σαμαράς, για να μεταπείσει τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση να μη μειώσει δραστικά τον αριθμό των αστυνομικών της φρουράς του.

Δεν τα πήγε άσχημα αυτός. Η προσωπική φρουρά του μειώθηκε από 65 σε 56 άτομα, η δε φρουρά των γραφείων της ΝΔ από 50 σε 15 άτομα.

Πιο καλόβολος απ’όλους ο ΓΑΠ, δέχθηκε να αφήσει το γραφείο του στο κεντρικό κτίριο του κοινοβουλίου, ζήτησε όμως να του δώσουν γραφείο σε άλλο κτίριο. Η απάντηση της Ζωής αναμένεται.

Διαβάστε ακόμα:

Γυναικοκαβγάς για τον Μητσοτάκη