ΦΑΝΑΤΙΚΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΤΗΣ ΑΥΓΗΣ Ο ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ!

 

Κάποτε, και εννοώ τη δεκαετία του 1950, και μόνο η κατοχή της Αυγής ήταν αρκετή για να χαρακτηριστεί κάποιος Αριστερός. Η αναγραφή στο φάκελο του που τηρούσε η αστυνομία ότι αγοράζει την εφημερίδα αυτή της Αριστεράς, ήταν ένα άκρως επιβαρυντικό στοιχείο στα κοινωνικά του φρονήματα. Με ό,τι συνεπαγόταν αυτό για την περαιτέρω σχέση του με τις αρχές.

Τα έχει ζήσει αυτά και ενδεχομένως να τα έχει επικροτήσει κιόλας ο επικεφαλής της Χρυσής Αυγής. Χθες, όμως, ο Νίκος Μιχαλολιάκος ξάφνιασε το κοινό του. Εμφανίστηκε φανατικός αναγνώστης της Αυγής. Μία φορά στην πρωτολογία του και τέσσερις στη δευτερολογία του επικαλέστηκε δημοσιεύματα της Αυγής για να στηρίξει την επιχειρηματολογία του.

Παράλληλα, ενέταξε το κόμμα του δίπλα στον ΣΥΡΙΖΑ στον αγώνα κατά του μνημονίου, ενώ το 80% του χρόνου των παρεμβάσεων του ήταν μία επερώτηση κατά της ΝΔ. και του Α. Σαμαρά. Άξιος ο μισθός του. Παρότι ξεπέρασε το χρόνο της ομιλίας του, ούτε το κουδούνι του προεδρείου χτύπησε ούτε δέχθηκε κάποια παρατήρηση από τη Ζωή.

Η Αυγή είναι ημερήσια πρωινή εφημερίδα, που πρωτοεκδόθηκε στην Αθήνα στις 24 Αυγούστου του 1952. Στην περίοδο 1967-1974 η έκδοσή της απαγορεύτηκε από την στρατιωτική χούντα. Η Αυγή εκφράζει διαχρονικά θέσεις της Αριστεράς. Αρχικά εκδόθηκε ως όργανο της ΕΔΑ, από το 1975 ως όργανο του ΚΚΕ Εσωτερικού και στη συνέχεια της ΕΑΡ. Σήμερα εκφράζει το χώρο της Ανανεωτικής και Ριζοσπαστικής Αριστεράς και ιδιαίτερα του Συνασπισμού και του ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε ακόμα:

Διώξτε τους Λαφαζάνηδες, εμείς είμαστε εδώ!