ΑΛΛΟΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΑΛΛΟΣ ΕΞΟΥΣΙΑ

 

του Ανειδίκευτου Συνεργάτη

Ο λαός στην κυβέρνηση, το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία, φώναζαν το 1981 οι Πασόκοι όταν κέρδισαν τις εκλογές. Ο ΣΥΡΙΖΑ, όμως δεν μπορεί να πει το ίδιο. «Έχουμε την κυβέρνηση, όχι όμως και την εξουσία», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Ν. Φίλης, περίπου δυόμιση μήνες μετά τις εκλογές.

Και εξήγησε ότι καίρια πόστα της δημόσιας διοίκησης εξακολουθούν να είναι στα χέρια στελεχών που είχαν διοριστεί από προηγούμενες κυβερνήσεις και τα οποία απαιτούν να λάβουν αποζημίωση για να αποχωρήσουν. Ρευστό, όμως δεν υπάρχει.

Ο Π. Κουρουμπλής το’χει καημό να αδειάσει μία θέση διοικητή νοσοκομείου για να τοποθετήσει κάποιον Συριζαίο. «Όλοι απαιτούν να λύσουν το οικονομικό τους πρόβλημα εις βάρος του καθημαγμένου ελληνικού κράτους», παραπονέθηκε σε συνεργάτες του ο υπουργός Υγείας.

Δεκάδες στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ περιμένουν στην ουρά και για άλλες υψηλές θέσεις της κρατικής μηχανής. Δεν φταίνε, όμως μόνο οι προηγούμενοι, αλλά και η δυσκολία συνεννόησης σε κομματικό επίπεδο.

Όπου υπάρχει ομοφωνία, προωθούνται πατεντάτοι Συριζαίοι, αποτυχόντες βουλευτές και κομματικά στελέχη. Το ερώτημα που τίθεται είναι γιατί πρέπει να αλλάζουν όλοι και όλα σε κάθε κυβερνητική αλλαγή; Δηλαδή αν ο ΣΥΡΙΖΑ υπογράψει κι αυτός ένα μνημόνιο σε τι θα διαφέρει από τους προηγούμενους;

Διαβάστε ακόμα:

Πρόξενος στη Ρωσία ο Ιβαν με απόφαση Τσίπρα