ΚΑΒΓΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ

 

του Ανειδίκευτου Συνεργάτη

Μεγάλο μπελά έβαλε στο κεφάλι του ο Αλέξης Τσίπρας με την εξαγγελία του για πιθανό δημοψήφισμα. Είναι φανερό ότι άλλο εννοεί αυτός και άλλο τα κομματικά του στελέχη, που είχαν σπεύσει να τοποθετηθούν πολύ πριν από τον ίδιο.

Στη συνέντευξη του στο Star, ο πρωθυπουργός ήταν σαφής ότι αν οι διαπραγματεύσεις δεν προχωρήσουν, και μόνον τότε, τη λύση θα τη δώσει ο λαός με δημοψήφισμα. Αντίθετα, ο αντιπρόεδρος της Βουλής Α. Μητρόπουλος είναι κατηγορηματικός ότι πριν επιτευχθεί και υπογραφεί οποιαδήποτε συμφωνία, είναι απαραίτητη η ενημέρωση του λαού μέσω δημοψηφίσματος.

Μάλιστα ο Α. Μητρόπουλος έκανε πρόταση και για το ερώτημα που πρέπει να τεθείQ «Με δεδομένο ότι ο ελληνικός λαός θέλει να παραμείνει στο ευρώ, θέλετε άλλα μέτρα ή άλλο μνημόνιο εντός του ευρώ;». Το ερώτημα του δημοψηφίσματος θα είναι το αγκάθι της διαδικασίας.

Φαίνεται και από την πρόταση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κ.Χρυσόγονου: «Το ερώτημα για ένα δημοψήφισμα στον συνταξιούχο θα μπορούσε να είναι αν θα δεχθεί τη μείωση που ζητούν οι δανειστές ή τον κίνδυνο να καταβληθεί η σύνταξή του σε δραχμές».

Διαβάστε ακόμα:

Μετά το ωσαννά «εκεί - εκεί στη Β` Εθνική»