ΣΧΟΛΗ ΠΙΛΟΤΩΝ Ο ΣΥΡΙΖΑ

 

Ειλικρινά δεν το καταλαβαίνω. Γιατί ο σύριζας ήθελε να γίνει κυβέρνηση. Αφού δεν μπορεί να σώσει το έργο. Οι ίδιοι οι υπουργοί του κόμματος τώρα που πήραν στα χέρια τους τα κλειδιά του αυτοκινήτου διεπίστωσαν ότι δεν έχει φρένα, ούτε καύσιμα. Δεν μπορείς να πεις ότι δεν ξέρανε σε ποια κατάσταση είναι το όχημα. Ούτε θα πεις ότι οι άνθρωποι είναι χωρίς δίπλωμα οδηγού.

Όταν ζητάνε εκλογές, μάλιστα πρόωρες, σημαίνει ότι θεωρούν τους «άλλους», Σαμαράδες και Βενιζέλοι, ανίκανους κι αυτοί οι συριζαίοι ότι είναι οι ικανοί. Και να διαπραγματευθούμε με τους δανειστές είμαστε καλύτεροι και να κυβερνήσουμε είμαστε καλύτεροι.

Έλα, όμως, που πριν περάσουν τρεις μήνες από τις εκλογές, η δουλειά βρωμάει. Οι ίδιοι οι συριζαίοι υπουργοί μιλάνε για αδιέξοδο, για μέτρα, για εκλογές, για δημοψήφισμα.

Ειλικρινά, σου λέω, ότι δεν καταλαβαίνω ποιο σενάριο παίζεται. Γιατί ο Σαμαράς ήθελε(;) να χάσει τις εκλογές. Γιατί ο Τσίπρας ήθελε να γίνει πρωθυπουργός. Εγώ, πάντως δεν θα ήθελα με τίποτα να οδηγήσω αεροπλάνο, ούτε μόνος μου μέσα, ούτε με επιβάτες. Επειδή δεν ξέρω να πιλοτάρω. Ακόμα κι αν είχα δίπλα μου βοηθό πιλότο, πάλι δεν θα το «σήκωνα» το αεροπλάνο διότι δεν μου επέτρεπε το μετεωρολογικό δελτίο.

Διαβάστε ακόμα:

Κερατιάτικα πληρώνουμε εμείς οι μαλάκες