ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΣΚΟΛ ΤΟΥΣ ...ΧΩΡΙΖΕΙ

 

Γράφει ο Ισαάκ Διαμαντίδης

Μάλλον αταίριαστοι είναι ο Γιάνης Βαρουφάκης και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο πρώην και ο νυν επικεφαλής της ελληνικής ομάδας διαπραγμάτευσης. Αν τους ενώνει κάτι, είναι το κασκόλ, μόνο που ο ένας, ο Τσακαλώτος το φοράει για να μην κρυώνει και ο δεύτερος για να τη σπάει στους συντηρητικούς τεχνοκράτες των Βρυξελλών.

Υπάρχει και κάτι άλλο κοινό. Το ότι προέρχονται από ευκατάστατες οικογένειες, που φρόντισαν για τη μόρφωση τους στα καλύτερα πανεπιστήμια. Κατά τα άλλα, χάος. Ο Βαρουφάκης είναι η ντίβα κι ο Τσακαλώτος ένας κατ' επιλογήν αφανής. Ούτε λόγος για φωτογραφήσεις μετά της συζύγου. Τον λoγαριασμό του στο twitter τον χρησιμοποιεί για να διακινεί τις πολιτικές του ιδέες, ενώ δεν δείχνει εθισμό με τα social media.

Σε αντίθεση με το Βαρουφάκη, η σχέση του με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι πρόσφατη. Οπαδός της σχολής του σακιδίου που το προτιμά κόκκινο, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών διετέλεσε μέλος της κεντρικής επιτροπής του Συνασπισμού και του ΣΥΡΙΖΑ μετέπειτα.

Αντίθετα, ο καβαλάρης της ασφάλτου Γιάννης προέρχεται από το χώρο του ΠΑΣΟΚ και το περιβάλλον του ΓΑΠ. Από πολιτικής πλευράς, πολλοί κατατάσσουν τον Βαρουφάκη στα δεξιά του πρωθυπουργού και τον Τσακαλώτο στα αριστερά.

Αν ρωτούσε κανείς πάντως τον Γ. Στουρνάρα ποιον θα προτιμούσε για τη θέση του υπουργού Οικονομικών, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος θα επέλεγε Τσακαλώτο. Στουρνάρας και Τσακαλώτος γνωρίστηκαν στην Οξφόρδη και αρκετά χρόνια μετά συνεργάστηκαν δημοσιεύοντας κοινά άρθρα στην Ελληνική Οικονομική Επιθεώρηση, με αντικείμενο τις επενδύσεις σε τέσσερις ευρωπαικές οικονομίες.

Διαβάστε ακόμα:

Ερχεται ο Ιούνης με θεαματικές αλλαγές στο πολιτικό σκηνικό