ΤΑ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ

 

Γράφει ο Ισαάκ Διαμαντίδης

Αυτό θα πει εξουσία. Είσαι σύμβουλος στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας; Προάγεις τον καρδιολόγο που σε χειρούργησε από σμήναρχο σε ταξίαρχο. Άσχετα αν με την κίνηση αυτή αποστρατεύονται δύο υποπτέραρχοι, δύο ταξίαρχοι και δύο άλλοι σμήναρχοι.

Αυτό θα πεί εξουσία. Να είσαι υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης και να μην διορίζεις σύμβουλο σου κανένα από τα στελέχη της ιστοσελίδας Ίσκρα, που ανήκει στην Αριστερή Πλατφόρμα, της οποίας ηγείσαι. Αντ’ αυτού παραχωρείς δωρεάν σε όλη την ομάδα χώρο στο υπουργείο, κοντά στο γραφείο σου.

Ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ Α. Γεωργίου απολαμβάνει την εξουσία του με διαφορετικό τρόπο. Πλήρωσε 4.867,50 ευρώ σε Αμερικανούς εμπειρογνώμονες στον τομέα δημογραφίας, αντί να προσλάβει Έλληνες ειδικούς, ενώ έδωσε 2.846 ευρώ σε απ’ευθείας ανάθεση στη Στατιστική Υπηρεσία της Ολλανδίας για την παροχή τεχνικού εμπειρογνώμονα σε θέματα πληροφορικής, τομέα, όπου η Ελλάδα φημίζεται για την κατάρτιση των επιστημόνων της.

Αυτό θα πεί εξουσία. Να είσαι καρα-πρώην και να συμπεριφέρεσαι σαν νυν. Πάνω από 90 είναι οι μετακλητοί υπάλληλοι που πλαισιώνουν τους πρώην πρωθυπουργούς, προέδρους της Βουλής και προέδρους Κοινοβουλευτικών.

Χρήση των προκλητικών αυτών προνομίων έκανε και ο Φώτης Κουβέλης, που μας είχε συνηθίσει σε άλλο ήθος. Διόρισε στο γραφείο του μετακλητό υπάλληλο, που θα πληρώνει η Βουλή. Τον χάλασε φαίνεται το πέρασμα του από την εξουσία σαν συνεργάτης των Αντώνη Σαμαρά και Ευάγγελου Βενιζέλου.

Διαβάστε ακόμα:

Παζάρι κυβέρνησης - δικηγόρων για ένα σωστό μέτρο