ΛΑΟΣ ΕΤΟΙΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ

 

του Ανειδίκευτου Συνεργάτη

Η συνεχιζόμενη αβεβαιότητα στον τομέα της Οικονομίας αρχίζει να έχει σοβαρές επιπτώσεις στη δημοφιλία του πρωθυπουργού και το βαθμό ικανοποίησης για την πορεία του κυβερνητικού έργου. Μέσα σε ένα μήνα, η δημοτικότητα Τσίπρα έχασε πέντε μονάδες, ενώ η ικανοποίηση για την κυβέρνηση έπεσε στο 32,3%, δηλαδή κάτω από το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Ιανουαρίου.

Ολοένα και περισσότεροι πολίτες, 56,9%, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρίας Μέτρηση για το Πρώτο Θέμα, διαφωνούν με την διαπραγματευτική προσπάθεια, εκτιμώντας σε ποσοστό 48,5% ότι η ακολουθούμενη πολιτική έχει αποδυναμώσει τη θέση της χώρας. Μάλιστα, το 42,4% πιστεύει ότι η κατάσταση στη χώρα είναι σίγουρα/μάλλον χειρότερη σήμερα απ' ό,τι ήταν πριν από τις εκλογές.

Παρόλα αυτά, σε επίπεδο πρόθεσης ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει πρώτος με 33,4%, με τη διαφορά με τη ΝΔ που ακολουθεί με 23,9% να παραμένει στο 9,5%. Στην τρίτη θέση ακολουθεί το Ποτάμι με 6,2%, και στη συνέχεια ακολουθούν οι ΑΝΕΛ με 5,3%, το ΚΚΕ στο 5,2%, η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ με 5,1% και το ΠΑΣΟΚ με 3,1%.

Η δημοσκόπηση έδειξε επίσης ότι ένας στους δύο πολίτες δεν επιθυμούν πρόωρες εκλογές, ενώ έξι στους δέκα τάσσονται υπέρ της επίτευξης συμφωνίας παρότι πιστεύουν ότι αυτή θα είναι ένα νέο μνημόνιο. Ωστόσο τρείς στους δέκα ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ και έξι στους δέκα των ΑΝΕΛ, δεν θα έλεγαν όχι σε μία ρήξη έστω κι αυτή συνεπαγόταν έξοδο από το ευρώ.

Διαβάστε ακόμα:

Η εγκληματική οργάνωση ήταν παρακρατική