ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΑΚΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΚΚΙΝΟΣΚΟΥΦΙΤΣΑ ΜΕ ΤΟΝ ΛΥΚΟ

 

Να προσέχεις τον λύκο, συμβούλευσε η μαμά την αθώα Κοκκινοσκουφίτσα, καθώς θα πηγαίνεις στην γιαγιά Μέρκελ. Άσε τι λένε οι γειτόνοι ότι είναι κακιά η γιαγιά Άγκελα, ο κακός είναι ο λύκος. Πρόσεχε, λοιπόν, κοριτσάκι μου, μην περάσεις τις κόκκινες γραμμές. Μην πλησιάσεις τον κακό λύκο.

Παραμύθι. Εγώ θα σου πω ένα άλλο παραμύθι, όχι για τα μικρά παιδιά, αλλά για απελπισμένους. Που το λέει όχι ο παππούς στα εγγόνια αλλά ένας απατεώνας που λέγεται
σύριζας. Έχουμε, λέει, κόκκινες γραμμές. Αυτό είναι το παραμύθι του απατεώνα, για να σου πει κατάμουτρα παραμύθι φούρναρης ότι έχουμε αρχές. Ότι δεν είμαστε τυχοδιώκτες.

Κόκκινες γραμμές σημαίνει ότι δεν θα βάλω πρόσθετους φόρους. Ότι δεν θα μειώσω τις συντάξεις. Κι αν δεν έχεις λεφτά πώς θα το καταφέρεις; Είσαι τόσο μάγκας που μπορείς να γεννάς λεφτά, ρωτάω. Να παράγεις κέρδη από τις κρατικές επιχειρήσεις που ελέγχεις.

Είσαι για κλωτσές να λες του δανειστή σου, σ' αυτόν που χρωστάς, δώσε μου κι άλλα λεφτά, δάνεισέ με κι άλλα κερατιάτικα για να μπορώ να πληρώνω τις συντάξεις, διότι δεν θέλω να περάσω τις «κόκκινες γραμμές» μου.

Φοβερό. Να εκβιάζεις τον δανειστή, τον τοκογλύφο, κι αν αυτός βλέπει ότι δεν τον συμφέρει να σε δανείζει περισσότερο, να τον λες εκβιαστή.

Φοβερό. Φοβερότατο. Να βάζεις κόκκινες γραμμές με ξένα λεφτά. Να κατηγορείς τον άλλονα γιατί δεν δεν δανείζει ώστε εσύ να μη ξεπερνάς τις... κόκκινες γραμμές σου.

Διαβάστε ακόμα:

Κόκκινες γραμμές και πράσινα άλογα