ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΧΡΗΖΟΥΝ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ

 

Αυτό θα πει να μην είσαι ανεπάγγελτος και να μην τους έχεις ανάγκη. Τους τα χώνεις δημοσίως χωρίς να φοβάσαι μήπως θυμώσουν και χάσεις τη δουλειά σου. Παράδειγμα ο καθηγητής Γιάννης Πανούσης. Απηυδισμένος από τα ενδοκυβερνητικά δρώμενα και ψάχνοντας να βρει εξηγήσεις για την αλλοπρόσαλλη, πολλές φορές, κριτική που δέχεται, σήκωσε τα χέρια, καθώς, όπως αποφάνθηκε, το θέμα ανήκει στην αρμοδιότητα των ψυχιάτρων.

Χωρίς να μασήσει τα λόγια του, ζήτησε ψυχιατρική εξέταση των πολιτικών, για να μη γίνει η χώρα ένα απέραντο φρενοκομείο, όπως είχε πει κάποτε ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Καραμανλής. Με τον τρόπο αυτό, ο Γιάννης Πανούσης τράβηξε μία πελώρια διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στον καθηγητή Πανούση, που έχει επαγγελματική ενασχόληση, άρα έχει να φάει όταν πάψει να είναι πολιτικός και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, που πρέπει να είναι και πιο διπλωματικός στις δηλώσεις και την εν γένει συμπεριφορά του. Η απουσία ανασφάλειας είναι κάτι ποι τον κάνει να ξεχωρίζει από τους επαγγελματίες του είδου. Πάντως , ούτε την ουσία των λεγομένων του μπορεί να αμφισβητήσει κανείς. Ψάχνοντας το αρχείο μου βρήκα δηλώσεις κορυφαίων ψυχιάτρων που συμφωνούν απολύτως μαζί του. Ο διευθυντής της Ψυχιατρικής Κλινικής του νοσοκομείου

«Ευαγγελισμός» Κ. Αλεξανδρόπουλος και ο Διευθυντής της ψυχιατρικής κλινικής του “Σωτηρία” Γ.Μούσσας, αφού μελέτησαν κινήσεις, ομιλίες, συμπεριφορές και στάσεις των Ελλήνων πολιτικών κατέληξαν προ ετών στο συμπέρασμα πως στην πλειοψηφία τους χρήζουν ψυχιατρικής παρακολούθησης.

Οι επιστήμονες έκριναν πως οι πολιτικοί μας πάσχουν από παθολογικό ναρκισσισμό, αλαζονεία, διαταραγμένη συμπεριφορά, ψυχική κόπωση και ανασφάλεια.

Όπως τονίζουν οι ψυχίατροι, η διγλωσσία που εντοπίζεται σε αρκετούς έλληνες πολιτικούς δείχνει ότι κάποιοι δεν μπορούν να αντιληφθούν σωστά την πραγματικότητα και έχουν κάνει μία δική τους προσέγγιση.

Μάλιστα, σημειώνουν πως το συγκεκριμένο φαινόμενο εάν παρατηρείτο σε ένα μέλος μιας οικογένειας, τότε αυτό το μέλος θα έχρηζε ψυχιατρικής παρακολούθησης.

Το καθόλου ενθαρρυντικό στοιχείο για εμάς τους πολίτες είναι πως, σύμφωνα με τους ψυχιάτρους, ένα μεγάλο ποσοστό των πολιτικών αποτελούν κλινική περίπτωση.

Διαβάστε ακόμα:

Γιατί μετά το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ μνημονιακό κόμμα είναι και ο Σύριζα