ΠΑΣΟΚ, ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ, ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ

 

Η κυρία Φώφη Γεννηματά είναι η νέα πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Καμμία έκπληξη που μια ανύπαρκτη πολιτικός, ανύπαρκτη σε προσωπική πολιτική προσφορά, ακόμα και σε κομματική, έγινε αυτή «αρχηγός». Ένα όνομα πολύ πολύ πιο ελαφρύ από εκείνο του Ευάγγελου Βενιζέλου είναι η κυρία Φώφη, στέλεχος απίστευτα προβεβλημένο. Και στο οποίο έχουν δοθεί αρκετές και δυνατές ευκαιρίες να δείξει «κάτι», όμως εκείνη ήταν πάντα μια πατάτα.

Τώρα θα μου πεις ποιος ασχολείται με μια πολιτικό που «έγραψε» λόγω κληρονομικότητας, δηλαδή του ονόματος του πατέρα της. Συμβαίνουν αυτά, κι όχι μόνον στα αυτοκρατορικά, μοναρχικά, βασιλικά καθεστώτα, αλλά και στα... δημοκρατικά. Ποιος, λοιπόν, ασχολείται με την πολιτικά «νεκρή» Φώφη Γεννηματά και το ΠΑΣΟΚ που παλεύει να βγει από τον τάφο, αλλά οι πεθαμένοι δεν ανασταίνονται.

Άλλο είναι αυτό που σημειώνω. Το ΠΑΣΟΚ είναι το «Σοσιαλιστικό Κίνημα». Έτσι το λένε, Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα. Άρα, πολιτικά κυκλοφορεί εδώ και 41 χρόνια για τον σοσιαλισμό, ρε γαμώτο. Όχι «κάτι άλλο» και για να μη μας πουν τίποτα, για να μη μας πάρουν χαμπάρι, ας βάλουμε στο μαρτίνι μια ελιά σοσιαλισμού.

Η κυρία Φώφη σαν αρχηγός του... κινήματος μιλάει για «σοσιαλδημοκρατία», που σημαίνει, για όσους ξέρουν, για καραμπινάτη ευρωπαϊκή δεξιά. Όπως ο Χίτλερ μιλούσε για εθνικοσοσιαλισμό, καραμπινάτη ακροδεξιά.

Ο σοσιαλισμός είναι σοσιαλισμός. Θες κάτι άλλο, πες το κάτι άλλο, μη το μπερδεύεις με τον σοσιαλισμό. Όπως δεν θα πεις «εθνικοκομουνισμός» και κομουνιστικοδημοκρατία». Στο φινάλε αλλάξτε το όνομα, σε Πανελληνιο Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα.

Διαβάστε ακόμα:

Τα νησιά Φερόε κερδίζουν και τις εκλογές