ΠΟΥ ΕΔΕΙΞΕ ΤΗΝ ΚΛΑΣΗ ΤΟΥ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ

 

Ο Βαρουφάκης γράφει το εβραϊκής καταγωγής βαπτιστικό του όνομα «Ιωάννης» στα ελληνικά σα «Γιάνης». Λέω στα ελληνικά διότι σ' άλλες γλώσσες φοριέται σα Τζων, Γιαν, Γιον, Ίον, Ιοάν, Ιβάν, Χουάν, Τζιάνι, υπάρχουν και αλλοιώτικα.

Το σκάνδαλο δεν είναι να γράφει το όνομά του ο υπουργός οικονομίας με ένα «Ν». δικαίωμά του. Να το γράφει και με τρία. Δικαίωμά του. Το σκάνδαλο είναι ότι άλλαξαν το όνομα, πετσόκοψαν το ένα «Ν» και τα μήντια. Με ποιο δικαίωμα; Με το δικαίωμα της ασυδοσίας. Με την κατάχρηση στην επίθεση στην γλώσσα, στη γραφή.

Το όνομά σου, κυρία μου και κύριέ μου, δεν είναι δικό σου. Δεν είναι brandname που το κατοχυρώνεις στο υπουργείο εμπορίου. Δεν είναι σήμα εταιρείας. Άρα, κύριοι μαλάκες των μήντια, δεν θα γράφετε το όνομα του αλλουνού, όπως γουστάρει εκείνος. Εάν, δηλαδή, ο συγκεκριμένος περίεργος Γιάννης Βαρουφάκης το έγραφε Γηάνις ή, Γιάννοις ή, Γειάνις ή, όπως έκανε κέφι, εσύ, αρχιμαλάκα δημοσιογράφε, θα αυτογελοιοποιείσαι γράφοντας το όνομα του κάθε εξαντρίκ όπως εκείνου του κατέβαινε;

Στο φινάλε ο Βαρουφάκης μη λησμονούμε ότι είναι υπουργός οικονομίας και ο καλλιτέχνης ήθελε να δείξει την κλάση του. Ότι είναι ικανός να κάνει οικονομία. Δεν είναι λίγο που μας γλύτωσε από ένα «Ν». Ο Βαρούφ! Είδες ο αποδυτηριάκιας, κάνω οικονομία σε τέσσερα γράμματα, σε κοτζάμ «άκης».

Διαβάστε ακόμα:

Γιατί ο Στουρνάρας δεν πρέπει να φοβάται τη Ζωή