ΣΚΛΗΡΗ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΗ ΖΩΗ

 

του Ανειδίκευτου Συνεργάτη

Εκλογές στις 2 Αυγούστου, ανασχηματισμός, κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης. Είναι τρία μόνο από τα σενάρια που συζητούνται στα κομματικά γραφεία και στα πολιτικά στέκια ως πιθανά επακόλουθα θετικής κατάληξης στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές.

Το σενάριο των εκλογών, πιθανότατα στις 2 Αυγούστου, ενεργοποιείται σε περίπτωση που η συμφωνία καταψηφιστεί από μεγάλο αριθμό βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. Στελέχη του κυβερνώντος κόμματος συνδέουν την στάση τους στην ψηφοφορία με την απομείωση ή μη του χρέους, που αποτελεί προγραμματική θέση της κυβέρνησης. Αν η συμφωνία περάσει με μικρές σχετικά απώλειες, το δεύτερο σενάριο προβλέπει ανασχηματισμό.

Πρώτο θύμα ο Γιάνης Βαρουφάκης, ενώ δεν αποκλείεται έξοδος και του Πάνου Καμμένου με ταυτόχρονη είσοδο στην κυβέρνηση του Σταύρου Θεοδωράκη, ο οποίος έχει διαβεβαιώσει τους Ευρωπαίους ότι θα ψηφίσει την συμφωνία όποια κι αν είναι αυτή.

Ο Αντώνης Σαμαράς πρότεινε μεταβατική κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης χωρίς τον Αλέξη Τσίπρα και τον ίδιο σε περίπτωση που η κυβέρνηση χάσει τη δεδηλωμένη. Ο πρωθυπουργός φέρεται να έχει προειδοποιήσει τη Ζωή Κωνσταντοπούλου να μην διανοηθεί να καταψηφίσει τη συμφωνία, καθώς η αντίδραση του θα είναι σκληρή.

Διαβάστε ακόμα:

Ο έρωτας είχε τσακίσει ψυχολογικά τον Αντρέα