ΚΑΤ' ΕΝΤΟΛΗΝ ΤΟΥ ΛΑΟΥ Η ΖΗΜΙΑ

 

Με μια κουβέντα. Κατάλυση του κράτους σημαίνει το grexit. Πολλά λόγια δεν χρειάζονται, άλλωστε αυτά που λέμε είναι αρκετά, υπεραρκετά για να αντιληφθεί ακόμα κι ένας ψηφοφόρος του σύριζα τι θα διαβάσει πίσω από τη σελίδα που βρίσκεται. Τι είναι γραμμένο πίσω από τη σελίδα που διαβάζει.

Ξεκόβεις από την Ευρώπη, ίσον ξεκόβει από το κράτος ο Έλληνας, λέω για τον μέσο Έλληνα, που δεν έχει προλάβει στα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, να αποκτήσει αστική κουλτούρα.

Δεν θα στηριχθεί στα πόδια του το κράτος στην Ελλάδα όταν δεν θα το αναγνωρίζει ο κόσμος. Πολύ περισσότερο όταν το κράτος δεν θα είναι σε θέση να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του απέναντι στον κόσμο.

Ένα κράτος που έμαθε, που κακόμαθε να κουνάει την ουρά του με δάνεια. Με δανεικά. Με ξένα λεφτά. Κάποια στιγμή η κυβέρνηση, μια και γαμώ τη λαϊκιά κυβέρνηση, μια κυβέρνηση κατ' εντολήν του λαού, τα μαζεύει και φεύγει από την Ευρώπη. Με τι λεφτά θα πληρώσει παιδεία. Υγεία. Συντάξεις. Δημοσίους υπαλλήλους.

Και δεν γαμιέται η κυβέρνηση. Μια άλλη κυβέρνηση, η ίδια, μια διαφορετική θα μπει στη θέση της. Ποιος ασχολείται. Λέμε για τις συνέπειες. Λέμε για την εξαφάνιση του κράτους. Για την απόλυτη απαξίωση του κόσμου προς κάθε έννοιαν κρατική.

Διαβάστε ακόμα:

Να, που θα βρει τα λεφτά ο Σύριζα!