ΜΠΑΡΜΠΟΥΤΙΕΡΑ Ο ΣΥΡΙΖΑΣ, ΟΧΙ ΚΟΜΜΑ

 

Αυτά είναι ανατριχιαστικά πράγματα. Τα βλέπεις και σε κάνουν πιο δυστυχισμένο αν έχεις λίγη σκέψη, όση σου απέμεινε. Γιατί αν σε στριμώχνει η κατάσταση στη γωνία και στη χώνουν από δεξιά και από αριστερά, δεν μπορείς να σκεφθείς κάτι άλλο παρά τα μπουνίδια που τρως. Και πώς να γλυτώσεις από τα καθάρματα που σε στρίμωξαν στα σχοινιά.

Ο σοβαρός και αξιοπρεπής, ο μετριοπαθής και σπουδαίος στη δουλειά του κύριος Κώστας Χρυσόγονος (φωτό) είναι ευρωβουλευτής με τη φανέλλα του σύριζα. Φοβερά πράγματα. Αηδιαστικά πράγματα. Να εξηγήσω.

Στέλεχος του σύριζα είναι ο σύντροφος Χρυσόγονος, εξαιρετικά προβεβλημένος, με πολλές τηλεοπτικές παρουσίες, όχι κάποιος Β' εθνικής. Και όπως ο ίδιος αναφέρει «υποχρεώνομαι να δώσω στη δημοσιότητα επιστολή μου προς τον πρωθυπουργό στην οποία δεν έχω λάβει καμμία απάντηση παρά την πάροδο τριών και πλέον μηνών».

Διαβάζεις αποδυτηριάκια, διαβάζεις ουσία. Μου είναι εντελώς αδιάφορο τι αναφέρει, τι ζητάει από τον πρωθυπουργό ο Χρυσόγονος. Λέω ποια είναι η ουσία.

Είναι κόμμα ο σύριζας ή, κωλοχανείο, ρωτάω. Μας λένε ότι είναι κόμμα και το δημόσιο τους πληρώνει επειδή λειτουργούνε σαν κόμμα, όχι σα χαρτοπαικτική λέσχη, όχι σα μπυραρία. Όταν ένας Χρυσόγονος απευθύνεται προσωπικά στον Τσίπρα σημαίνει ότι δεν υπάρχει κόμμα. Ότι δεν λειτουργούν κομματικά όργανα. Παραμύθηδες οι σύντροφοι όταν μιλάνε για... δημοκρατία και στο όνομα της δημοκρατίας να μιλήσει ο λαός με το δημοψήφισμα.

Ο Αντώνης Σαμαράς έρχεται δεύτερος, που ζητάει αμάν και μη φύγουμε από το ευρώ, μην οδηγηθούμε στην έξοδο. Το ίδιο ζήτησε πριν 3,5 μήνες(!) ο κοτζάμ Χρυσόγονος όχι από το κόμμα του, διότι δεν υπάρχει κανένας σύριζας που να λειτουργεί δημοκρατικά, αλλά από τον Τσίπρα προσωπικά. Και ο πρωθυπουργός αγνόησε τον κοτζάμ ευρωβουλευτή του.

Ρωτάω, σε τι διαφέρει από την πουτάνα ΝΔ ο σύριζα, όταν κι αυτός είναι «κόμμα» αρχηγικό και όταν υψηλόβαθμα στελέχη του συντάσσονται με τις θέσεις του αντίπαλου «κόμματος».

Διαβάστε ακόμα:

Οσο και να σκούζουν τα κανάλια