ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ «ΝΑΙ» Ο ΣΑΜΑΡΑΣ!

 

του Ανειδίκευτου Συνεργάτη

Ποιος θα μας πεί ποιο θα είναι τελικά, το ερώτημα του δημοψηφίσματος ή για να είμαι πιο ακριβής, για τι ακριβώς θα ψηφίσουμε την Κυριακή; Θα ψηφίσουμε για την αποδοχή ή όχι της πρότασης των δανειστών, όπως αναφέρεται στα ψηφοδέλτια που έχουν τυπωθεί ή για κάτι άλλο; Ασφαλώς για κάτι άλλο. Το πολιτικό μενού έχει αλλάξει προ πολλού.

Η πρώτη αλλαγή στο ερώτημα είχε να κάνει με το διαζευκτικό «ναι στην Ευρώπη –όχι στη δραχμή» που επέβαλαν οι αντίπαλοι της κυβέρνησης. Και τα πήγαν καλά αν κρίνουμε από το γεγονός ότι έφεραν στα ίσια τα «ναι» και τα «όχι» στις δημοσκοπήσεις.

Η δεύτερη αλλαγή έχει να κάνει με το πολιτικό ερώτημα που θέτει εμμέσως πλήν σαφώς ο ΣΥΡΙΖΑ, εκμεταλλευόμενος το πολιτικό κεφάλαιο Τσίπρας. Το «ναι» στο δημοψήφισμα οδηγεί σε παραίτηση της κυβέρνησης. Δηλαδή φεύγει ο Τσίπρας και έρχεται ο Σαμαράς; Αυτό θέλετε;

Μα δεν έχει περάσει ούτε εξάμηνο από την αποπομπή του. Εδώ βρισκόμαστε τώρα. Το ...σκιάχτρο του Σαμαρά και γενικότερα η αδυναμία να υποδειχθεί στο εκλογικό σώμα πειστική εναλλακτική κυβερνητική πρόταση μετά από πιθανή ήττα του «όχι» να βάζει φρένο στο «ναι».

Όλα τα άλλα για τα ΦΠΑ, τις συντάξεις και τους μισθούς κλπ κλπ, έχουν περάσει σε δεύτερη μοίρα.

Διαβάστε ακόμα:

Σύριζα τέλος διατάσσουν οι δανειστές