ΤΙ ΨΑΡΙΑ ΘΑ ΠΙΑΣΕΙ Ο ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ

 

Τελικά, όπως δείχνουν όλα, το δημοψήφισμα θα γίνει. Με μια κουβέντα, και η παρέα του Τσίπρα δεν το απέσυρε, και θα προσέλθει στις κάλπες κανονικά ο κόσμος σα γιδοπρόβατα με τις κουδουνίστρες στο λαιμό. Ντροπή.

Το δημοψήφισμα, αυτή η καραμπινάτη απάτη που τη λένε δημοκρατική διαδικασία, δημοκρατικό δικαίωμα, είναι η ξευτύλα της δημοκρατίας. Επειδή το έργο είναι στημένο. Κάλπικο. Δεν χρειάζεται να περιμένεις το αποτέλεσμα, πόσο ποσοστό θα δοθεί στο «ΝΑΙ» και στο «ΟΧΙ».

Δεν λειτουργεί η δημοκρατία όταν κόμματα, μήντια και κοσμάκης, όταν οοοοολοι αυτοί τσιμπάνε σαν κορόιδα στο παπατζηλίκι ενός «δημοψηφίσματος» που εντελώς πραξικοπηματικά το έστησε η κυβέρνηση με δικά της κομματικά και δόλια κίνητρα.

Δημοκρατική και, κυρίως, ώριμη θα ήταν η αντίδραση του λαού στο πονηρό δημοψήφισμα αν είχε ήδη αποφασίσει το μεγάλο «ΟΧΙ». Αν, δηλαδή, είχε αρνηθεί να συμμετάσχει στο «δημοψήφισμα». Στην απάτη του δημοψηφίσματος.

Επειδή και το «ΟΧΙ» και το «ΝΑΙ» δεν δίνουν λύσεις στο οικονομικό πρόβλημα της χώρας, πρόβλημα που το γέννησε και το συντηρεί η ίδια η Ελλάδα. Τέλος πάντων, μοναδική ελπίδα, λέω εγώ, θα ήταν η συνειδητή απουσία του λαού από το περιττό στην πραγματικότητα «δημοψήφισμα», γεγονός που θα εξασφάλιζε την ενότητα και την ομοψυχία.

Με το δημοψήφισμα ο πρωθυπουργός κάνει φτηνό παιχνίδι δίχως ορίζοντα ουσίας και αποτελέσματος. Άλλα λέει ο Τσίπρας, αποτυχημένος και σαν εκβιαστής, άλλα εννοεί με τον τρόπο που αυτός περιγράφει το «ΝΑΙ» και το «ΟΧΙ» του δημοψηφίσματος. Κι άλλα εννοεί με το «ΝΑΙ» και το «ΟΧΙ» ο κόσμος. Κι όλο τούτο το ρεζιλίκι το χαρακτηρίζουν δημοκρατική διαδικασία.

Με το «ΟΧΙ» του δημοψηφίσματος ο Τσίπρας προσπαθεί να πείσει ότι λέμε «ναι» στην Ευρώπη. Από την άλλη, ο κόσμος με το «ΝΑΙ» λέει «όχι» στην έξοδο από την Ευρώπη, δεν λέει «ναι» στη λιτότητα και στα τελεσίγραφα.

Βεβαίως, ο Τσίπρας είναι εκβιαστής. Εκβιάζει τους Ευρωπαίους τους οποίους κατηγορεί ότι του έστειλαν τελεσίγραφο. Να δούμε τι ψάρια θα πιάσει ο ξεκούμπωτος με το τελεσιγραφικό «ναι»-«όχι» του δημοψηφίσματος.

Διαβάστε ακόμα:

Τσίπρα άσε τα λόγια και χώσε κόσμο στη φυλακή