Ο ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΖΕΙ...

 

Γράφει η Amodini Κωστάκη

Για να καθήσουν γύρω από ένα τραπέζι και να συμφωνήσουν στα βασικά οι Ελληνες πολιτικοί "αρχηγοί", τρομάρα τους, χρειαζόταν να εκβιαστεί ένας ολόκληρος λαός, να οδηγηθεί μέσα σε μια εβδομάδα στις κάλπες, μέσα σε κλίμα απίστευτης χειραγώγησης και διαστρέβλωσης κάθε έννοιας δημοκρατίας, με το φόβο της επιβίωσης βραχνά να τον απειλεί;

Ποιος έκανε την μεγαλύτερη αλητεία...το ΔΝΤ που έκρυβε επίσημες εκθέσεις, η ΕΕ που κόλλησε στον τoίχο τον Τσίπρα, η κυβέρνηση που έκανε διαπραγμάτευση για τα πανηγύρια, η προηγούμενη κυβερνηση που υπέγραφε ότι της έβαζαν μπροστά της με κλειστά τα μάτια, η προ-προηγουμενη κυβερνηση που τα έκανε μαντάρα για να δίνει διαλέξεις ο ΓΑΠ;

Τώρα, με το 61%, όλα καθαγιάστηκαν και καθάρθηκαν στην κολυμβήθρα του Σιλωάμ; Sorry, αδέλφια μου, ΑΛΗΤΕΣ, πουλιά, αλλά δεν με πείθετε...

Ούτε εσείς ηρωικά μου φραπόγαλα ότι γίνατε ήρωες... του '21 και του '40, επειδή ψηφίσατε ΟΧΙ σε μια πρόταση που είχε ήδη αποσυρθεί!

Ο Ελληνικός Μαραθώνιος τώρα αρχίζει στ' αλήθεια και παραθέτω τι λέει μια Μαραθωνοδρόμος αθλήτρια γι'αυτό:

«Ένας άνθρωπος που παίρνει την απόφαση να γνωρίσει και να υπερβεί την ανθρώπινη του υπόσταση, είναι ένας άνθρωπος που τολμά να προκαλέσει το σώμα του και την ψυχή του μέσα από μια τέτοια δοκιμασία - προετοιμασία!

Η συμμετοχή σε ένα Μαραθώνιο Δρόμο είναι το μεγαλύτερο Πανεπιστήμιο που μπορεί κάποιος να φοιτήσει! Πανεπιστήμιο που παίρνεις master στο να γνωρίσεις τον εαυτό σου!

Ερευνάς και επιλέγεις τον λόγο που αρχικά θέλεις να το κάνεις! Ύστερα βάζεις τον στόχο και ΔΕΣΜΕΥΕΣΑΙ, για να το πετύχεις!

Ο ορισμός της δέσμευσης;
Να κάνεις αυτό που είπες ότι θα κάνεις ακόμη και αν το συναίσθημα μέσα στο οποίο ήσουν όταν το είπες, έχει πια ξεφτίσει!

Δεν είναι όλες οι φορές που θα κάνεις προπόνηση ευχάριστες!
Δεν είναι όλες οι φορές που θα κάνεις προπόνηση άνετες!
Έρχεσαι αντιμέτωπος με τον πιο σκληρό κριτή, το ίδιο σου το μυαλό, που θα κάνει τα πάντα για να σου αποδείξει ότι δεν γίνεται!

Όλα όμως γίνονται, με πρόγραμμα, δουλειά, δέσμευση!
Και όταν ο στόχος έχει κατακτηθεί; Tότε αυτό που νιώθεις δεν αγοράζεται ούτε με όλα τα χρήματα του κόσμου!» ( Φωτεινή Μπουτούρη).

Διαβάστε ακόμα:

Αναλώσιμος λαγός ο Βαρουφάκης