ΟΜΗΡΙΚΟΙ ΚΑΒΓΑΔΕΣ ΣΤΙΣ ΣΥΣΚΕΨΕΙΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ
του Ανειδίκευτου Συνεργάτη
Το τι μπινελίκι πέφτει στις κλειστές συσκέψεις των κομμάτων, κομματιδίων και συνιστωσών της Αριστεράς δεν περιγράφεται. Ο εκνευρισμός που επικρατεί είναι άνευ προηγουμένου. Το κλίμα έχει επιβαρυνθεί επικίνδυνα μετά τη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ κι αυτό φαίνεται στις δηλώσεις και τις πρωτοβουλίες ηγετικών στελεχών, μηδέ εξαιρουμένου του πρωθυπουργού.
Δύο χοντρά φάουλ του Αλέξη Τσίπρα δείχνουν ότι ο παίχτης ή δεν ξέρει τους κανόνες του παιχνιδιού και άρα είναι άπειρος και επικίνδυνος για τη λειτουργία των θεσμών ή διακατέχεται από μεγάλο εκνευρισμό. Και τι σημαίνει εκνευρισμός στην αρχή της προεκλογικής περιόδου. Σημαίνει ότι μάλλον δεν του βγαίνουν τα χαρτιά. Ίσως να ξέρει ό,τι και η Μπίλντ. Ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μόλις που συγκεντώνει το 28% έναντι 25% της ΝΔ και 8% του Λαφαζάνη.
Πρώτο φάουλ η άρνηση του να συναντηθεί με τον Βαγγέλη Μειμαράκη για να συζητήσουν στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής που δόθηκε στον πρόεδρο της ΝΔ. Δεν θέλω, είπε ορθά-κοφτά, στον τέταρτο πολιτειακό παράγοντα, λές και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης του πρότεινε να πάνε για τσίπουρο. Στο ίδιο φάουλ υπέπεσε, αρνούμενος να συναντηθεί και με τον έτερο εντολοδόχο πρωθυπουργό Παναγιώτη Λαφαζάνη, κομιστή της τρίτης διερευνητικής εντολής.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον πρωθυπουργό και του ζήτησε να συναντηθούν. Ο Αλέξης Τσίπρας τον ρώτησε αν κρίνει ότι μία τέτοια συνάντηση είναι δυνατόν να συμβάλλει στον σχηματισμό κυβέρνησης και όταν εκείνος του απάντησε αρνητικά, ο πρωθυπουργός εκείνος απέρριψε το αίτημα για συνάντηση.
Ο πρώην στενός συνεργάτης του επέμεινε επισημαίνοντας ότι επιθυμεί να καταθέσει στον πρωθυπουργό σειρά προτάσεων, που σχετίζονται με τον εκλογικό νόμο και τη λειτουργία του πολιτικού συστήματος.
Οι ίδιες πηγές, αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός απάντησε στον Λαφαζάνη ότι τέτοιου είδους προτάσεις είναι ευπρόσδεκτες, ευθύς μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία των διερευνητικών εντολών, κατά τη διάρκεια των οποίων οι συναντήσεις ανάμεσα στους πολιτικούς αρχηγούς έχουν ως αποκλειστικό αντικείμενο τη δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης. Και συνταγματολόγος ο Αλέξης.
Αλλά και ό ίδιος ο Λαφαζάνης δεν φαίνεται να διατηρεί τη ψυχραιμία του. Ο εκ των βασικών εισηγητών της διενέργειας δημοψηφίσματος, που διέλυσε την οικονομία της χώρας, χαρακτήρισε εκτροπή την προκήρυξη εκλογών.
Εκείνη, όμως, που φαίνεται να έχει χάσει εντελώς την ψυχραιμία της, είναι η Ζωή Κωνσταντοπούλου. Τα έχει βάλει ταυτόχρονα με τους κορυφαίους θεσμούς. Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό, τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος. Υπομονή, λένε οι σοφότεροι κοινοβουλευτικοί, υπονοώντας την αναμενόμενη διάλυση της Βουλής.
Διαβάστε ακόμα: