ΓΙΑΤΙ ΕΓΙΝΕ ΘΡΥΛΟΣ Η ΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ!

 

Κανείς μαλάκας δεν έχει πάρει πρέφα ότι αυτή η Τασία του Σύριζα θα περάσει στην Ιστορία. Ήταν υπεραρκετοί οι επτά μήνες της κυρίας Χριστοδουλοπούλου στο υπουργείο
μετανάστευσης για να αφήσει το όνομά της στους αιώνες. Μιλάμε σοβαρά. Πολύ σοβαρά. Ποιο νούμερο επιθεωρησιακό η σταφιδιασμένη στη φάτσα κυρία Τασία, μιλάμε για θρύλο.

Ξέρεις, ρε, ποια είναι ξ Καλλιόπη; Η εξοχωτέρα των Εννέα Μουσών. Μάλιστα, κύριε. Η Καλλιόπη είναι η μάνα του Ορφέως. Μάλιστα, κύριε. Και έφορος όχι ποδοσφαιρικής ομάδας, αλλά της επικής, παρακαλώ, ποιήσεως. Της ηρωικής ποιήσεως.

Κι όμως! Είμαστε τόσο ξευτύλες οι νεοέλληνες που λέμε «Καλλιόπη» τον καμπινέ. Η τιμωρία στο στρατό είναι να στείλουν τον φαντάρο να καθαρίσει τα αποχωρητήρια, δηλαδή την «Καλλιόπη».

Αμ, το άλλο με την «Κατίνα». Έτσι αποκαλούν οι νεοέλληνες την κουτσομπόλα γυναίκα, την παρακατιανή. Υπ' όψιν ότι το «Κατίνα» προέρχεται από την Αικατερίνη, την μεγαλομάρτυρα της χριστιανοσύνης, την αδυναμία των υμνολόγων της Εκκλησίας. Να, όμως, που χριστιανοί άνθρωποι χαρακτηρίζουν «Κατίνα» εκείνη που είναι μπας κλας, λόου κλας.

Δεν είναι πια υπουργός η Τασία, όμως δεν το βάζει κάτω. Δεν ησυχάζει η μεγαλοκοπέλλα, η κυρία Χριστοδουλοπούλου. Γι' αυτό το όνομά τς, το «Τασία» θα ταυτιστεί με την γυναίκα νούμερο. Κάποια της πλάκας, την λες «Τασία».

Άλλες χώρες παίρνουν μέτρα για να σταματήσουν τους λαθρομετανάστες, το κύμα των προσφύγων. Σε διαδήλωση με σύνθημα «Πρόσφυγες, καλώς ήλθατε (στην Ελλάδα)» συμμετείχε το νούμερο. Ποιο νούμερο; Η Τασία.

Σαν υπουργός υποτίθεται φρόντιζε να αντιμετωπίσει το πρόβλημα με τις ορδές των μεταναστών στα νησιά. Σα μη υπουργός η Τασία έκανε διαδήλωση στο Σύνταγμα «Πρόσφυγες, καλώς ήλθατε». Τέρμα και τελείωσε. Κατοχυρώθηκε το... «Τασία» στην αιωνιότητα.

Διαβάστε ακόμα:

Ρε Καραμανλή, ντροπή σου να κυκλοφορείς με τη Νατάσσα