ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΔΕΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΔΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΔΟΧΗ

 

Γράφει ο Ισαάκ Διαμαντίδης

Σε δύο οικογενειακούς εμφύλιους και μία βεντέτα οδηγεί η διαδικασία εκλογής νέου αρχηγού στη ΝΔ. Ο ένας εμφύλιος αφορά στην οικογένεια Μητσοτάκη και συγκεκριμένα τα παιδιά του πρώην πρωθυπουργού Κυριάκο και Ντόρα. Αμφότεροι φέρονται αποφασισμένοι να διεκδικήσουν ο καθένας για λογαριασμό του την ηγεσία του κόμματος. Ο συγγενής του μητσοτακέικου Θόδωρος Πάγκαλος έσπευσε να πάρει θέση.

Όπως είπε, «τα δύο πρόσωπα της οικογένειας Μητσοτάκη είναι “καμμένα”» Ωστόσο πρόσθεσε ότι έχει πολύ καλή εικόνα για το έτερο μέλος της οικογένειας που δεν φέρει το ίδιο επώνυμο. Εννοούσε τον περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδος Κωστή Μπακογιάννη.

Ο δεύτερος οικογενειακός εμφύλιος πόλεμος αφορά δύο ξαδέλφια, τη βουλευτή Πρώτης Περιφέρειας Αθηνών Όλγα Κεφαλογιάννη και τον ευρωβουλευτή Μανόλη Κεφαλογιάννη. Καθένας τους εν αγνοία του άλλου προωθεί την υποψηφιότητα ή μάλλον την πρόθεση του να θέσει υποψηφιότητα του για την αρχηγία.

Είναι άγνωστο μέχρι στιγμής ποιον από τους δύο θα υποστηρίξει ο έτερος Κεφαλογιάννης του πολιτικού μας συστήματος, ο βουλευτής Ρεθύμνου Γιάννης Κεφαλογιάννης.

Μητσοτάκηδες και Κεφαλογιάννηδες δύο οικογένειες, δύο ιστορίες. Μιλάμε για την απόλυτη κρητική βεντέτα αν τύχει και βρεθούν αντιμέτωπες για την ηγεσία. Αλλά ενώ οι πάντες στη ΝΔ αναζητούν τον αντι-Τσίπρα, ο Άδωνις τους τη βγήκε από ...δεξιά. Όπως αποκάλυψε θα ψήφιζε ευχαρίστως τον Σαμαρά αν ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ ήταν και πάλι υποψήφιος.

Κάτι τέτοιες κουβέντες προκάλεσαν την αντίδραση της Φωτεινής Πιπιλή που έγραψε στο Twitter: «Μην ξεχαστούμε. Ρυτίδες δεν φέρνει μόνον η ηλικία, αλλά και η επιστροφή σε αναχρονιστικές ιδεοληψίες!».

Τι να πει και ο Ευρυπίδης Στυλιανίδης που είχε ετοιμάσει τα πάντα για να διεκδικήσει μετεκλογικά την ηγεσία του κόμματος σαν γνήσιος Καραμανλικός, αλλά
έχασε τα αυγά και τα καλάθια με την ατυχία του να μην επανεκλεγεί...

Διαβάστε ακόμα:

Συγκυβέρνηση Σουλτς - Τσίπρα απαιτούν οι δανειστές