ΤΖΙΤΖΙ, ΕΝΑΣ ΑΝΤΙ-ΤΣΙΠΡΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΜΕΙΜΑΡ

 

του Ανειδίκευτου Συνεργάτη

Για δεύτερη φορά, το τελευταίο δίμηνο ο Βαγγέλης Μειμαράκης ετοιμάζεται να ντυθεί ...παλιός. Μετά τον Τσίπρα και ο υμέτερος Τζιτζικώστας του παράγγειλε κοστούμι παλαιοκομματικού - προσωποποίηση του ξεπερασμένου που ο 37χρονος περιφερειάρχης έρχεται, όπως λέει, να καταλύσει.

Για τον εαυτό του ο ...αντι-Τσίπρας του βορρά κράτησε ολίγον από Τσίπρα και ολίγον από Ανδρέα,καθώς στην ανακοίνωση της υποψηφιότητας του παίζει πολύ με τις λέξεις νέο και παλιό και τη μαγική εδώ και πάνω από 40 χρόνια αλλαγή. Διαβάστε το απόσπασμα.

...Για αυτούς τους ανθρώπους, τους πολλούς, που περιμένουν μια ουσιαστική ρήξη με τις κακές συνήθειες του χθες και μια νικηφόρα σύγκρουση με το νέο λαϊκισμό που φυτρώνει σύριζα με το παλιό κομματικό κράτος, οφείλουμε να αλλάξουμε πρώτοι.

Για τους νεοδημοκράτες και τις νεοδημοκράτισσες που θέλουν ένα πραγματικά νέο ξεκίνημα με ενότητα, συλλογικότητα, αποφασιστικότητα και αξιοκρατία και ζητούν μια νέα και καθαρή πολιτική απάντηση πρέπει να υπερβούμε τα όρια των εσωκομματικών ισορροπιών που μικραίνουν τον ορίζοντα της παράταξης...

Το εκπληκτικό με τον Τζίτζι, όπως τον αποκαλούν άλλοι χαιδευτικά και άλλοι ειρωνικά, είναι ότι ξεκινά τον αγώνα του χωρίς τη στήριξη του επί της γης προφήτη του ιδρυτή της παράταξης. Κάτσε στ αυγά σου, ήταν η προτροπή του Κ. Καραμανλή, όταν ο Τζίτζι ζήτησε τη γνώμη του. Έχει, όμως, πλάτες το παιδί. Είναι ο πρόεδρος Λεβέντης που πρώτος ανακοίνωσε τη στήριξη του, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να στείλει τους ευάριθμους στη Β. Ελλάδα ψηφοφόρους του να τον ψηφίσουν.

Πολλοί οι υποστηρικτές και από την πλευρά των λεγόμενων φιλοβασιλικών λόγω φιλίας του αειμνήστου πατέρα του με τον Κοκό. Εκείνος, όμως, προσβλέπει περισσότερο στην πλευρά των οργανωμένων οπαδών του ΠΑΟΚ και άλλων ομάδων της Β.Ελλάδος, από τους οποίους και θα ζητήσει μαζική παρουσία στις εσωκομματικές κάλπες.

Διαβάστε ακόμα:

Ποιος προτείνει Σπαλιάρα για την ηγεσία της ΝΔ