ΧΑΤΗΡΙ ΤΗΣ ΕΥΓΕΝΙΑΣ Η ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΑΔΩΝΗ!

 

Υποψήφιος αρχηγός της ΝΔ και ο Άδωνις Γεωργιάδης. Δεν κάνει, λέω εγώ. Πολύ δυνατό πιστόλι ο βιβλιοπώλης, όπως πυροβολαρχία μόνη της αποτελεί ο Μάκης Βορίδης, όμως δεν έχει φτιάξη πρώτου.

Όπως ο Μητσοτάκης είχε γίνει αρχηγός στο κόμμα από μεταγραφή και ύστερα έγινε πρωθυπουργός, έτσι και ο Σαμαράς. Ο Αντουάν, μάλιστα, όχι απλά προϋπήρχε στη ΝΔ αλλά ήταν αυτός που είχε προκαλέσει την πτώση της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Κι όμως, η ηγετική λειψανδρία στο κόμμα ήταν η αιτία να ξανακάνουν αρχηγό τον Σαμαρά.

Το αναφέρω, για να μη ξεφεύγουμε από την κουβέντα μας. Ότι από μεταγραφή προέρχονται οι Μάκης Βορίδης, το μέγεθος, ο ολοκληρωμένος πολιτικός, και Άδωνις Γεωργιάδης. Και οι δύο από το Λαός του Καρατζαφέρη.

Τους γουστάρεις, δεν τους γουστάρεις οι Γεωργιάδης, Βορίδης είναι παικταράδες. Απίθανο να τους κερδίσει αντίπαλος σε οποιαδήποτε αναμέτρηση στη Βουλή, στην τηλεόραση, οπουδήποτε. Οπλοστάσιο ολόκληρο διαθέτει ο καθένας τους. Ο μεν Βορίδης είναι ελιτίστας, η ήρεμη δύναμη, ο άλλος, ο Γεωργιάδης δεν κωλώνει να παίξει και σε βρώμικο γήπεδο.

Επιμένω. Το εργαλείο ο Άδωνις Γεωργιάδης, όμως δεν είναι ομπρελάτος. Δεν μπορεί να καλύψει ηγετικά πολλά στελέχη, περισσότερο είναι κλασικός κυνηγός κρούσεως, όχι επιτελικός μέσος, ούτε άνθρωπος του πάγκου.

Γιατί το ρισκάρει με την υποψηφιότητά του ο ελληνολάτρης. Γιατί, όχι! Επειδή και οι άλλοι υποψήφιοι δεν έχουν τη βαρβατίλα του αρχηγού. Κι επειδή κάνει το χατήρι της γυναίκας του. Το αξίζει το κορίτσι να γίνει γυναίκα αρχηγού κι αύριο πρωθυπουργού. Νομίζω.

Διαβάστε ακόμα:

Γιατί ο Τσίπρας είναι ο Φωστήρας της πολιτικής