ΣΥΖΥΓΟΣ ΤΗΣ ΤΑΣΙΑΣ Ο ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ ΜΕ ΕΡΩΜΕΝΗ ΤΗ ΡΑΧΗΛ!

 

Δώσε μικρόφωνο στον λογοτέχνη, που όμως είναι σοβαρός άνθρωπος, όπως ο Γιώργος Σκαμπαρδώνης, όχι κάποιος που κάνει παιχνίδι στο facebook, όπως ο Πέτρος Τατσόπουλος, και θα απολαύσεις κριτική, άποψη, σα να παρακολουθείς επιθεώρηση σε θέατρο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.

Ποια είναι η γνώμη σας, ρώτησαν τον Θεσσαλονικιό συγγραφέα, για τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη και ποιο πρόσωπο από την πολιτική σκηνή σας εντυπωσίασε:

«Δεν μου είναι αντιπαθής ο Μεϊμαράκης, μου θυμίζει κάπως τον Διονύση Παπαγιανόπουλο 50αρη. Ο πιο ενδιαφέρων είναι ο κύριος Κατρούγκαλος. Θα ήταν έξοχος ως ήρωας σε ερωτική-βουκολική ιστορία με συμπρωταγωνίστρια-σύζυγο την κυρία Τασία, και την κυρία Ραχήλ ως άστατη ερωμένη του. Χαμός».

Ρωτήθηκε ακόμα ο κύριος Σκαμπαρδώνης, που βέβαια μόνον δεξιός δεν είναι, για τις εκλογές, για την αριστερά και για τη σχέση Σύριζα με την Ευρώπη. Αναδημοσιεύω από τη συνέντευξή του με τον Ηλία Κανέλλη στην εφημερίδα Τα Νέα.

«Αυτό που έχει πάει στραβά στη χώρα πέντε χρόνια με τα μνημόνια είναι ότι ηγεσίες και λαός θέλουμε να κάνουμε μπάνιο την αρκούδα, αλλά χωρίς να βραχεί η γούνα της. Και πίνουμε συνέχεια αλκοόλ ενώ ταυτόχρονα παίρνουμε αντιβίωση. Φταίει το σχιζοειδές μοντέλο σκέψης της Μεταπολίτευσης-συντηρητισμός με προοδευτικό πρόσωπο, αδυναμία επεξεργασίας δεδομένων, ιδεοκαταναγκασμοί, κλισέ και αφρόλουτρο».

«Μεγαλώνει ο αριθμός των sui generis που μπαίνουν στη Βουλή διότι κάποιοι ψηφοφόροι το βλέπουν ως εξέγερση να τους προτιμήσουν. Θα πείτε, όλοι σχεδόν οι Έλληνες είμαστε εξεγερμένοι εκ γενετής, κυρίως εναντίον του εαυτού μας».

«Η αριστερή σκέψη; Έπαψε να εξελίσσεται. Δεν υπάρχει νέα αριστερή σκέψη, μόνο πεθαμένα λικέρ. Άρα, αν είσαι νέος κατά σάρκα αλλά σκεφτεσαι με αριστερούς όρους του 1950, τότε είσαι υπέργηρος στη ουσία».

«Νομίζω ότι ο Σίριζα δεν είναι ο πιο φανατικός θιασώτης της Ευρώπης, που είναι ο λογικός χώρος της ΝΔ. Η Ενωμένη Ευρώπη είναι το πιο προοδευτικό πολιτικό πείραμα στον κόσμο, παρά τις επιμέρους αντιρρήσεις. Και επί πλέον είναι κάτι βαθύτερο, είναι ο Μπαχ, ο Ρεμπώ, ο Ζενέ, ο Τόμας Μαν, ο Μιχαήλ Άγγελος, ο Φουκώ, είναι ο Παζολίνι, ο Πικάσο, ο Μολιέρος, ο Μπρετόν. Εκτός Ευρώπης η Ελλάδα θα μαραζώσει, θα γίνει μαιζονέτα-καλύβα του Καραγκιόζη με κομμένο ρεύμα».

Διαβάστε ακόμα:

Ποιος προτείνει τον Σπαλιάρα για την ηγεσία της ΝΔ