Ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΜΙΛΑΕΙ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ

 

Το θεωρώ απίθανο να λέει ψέματα ο Βαρουφάκης όταν αναφέρεται στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Δεν γίνεται να τα βγάζει από το κεφάλι του ο πρώην υπουργός οικονομικών όταν συνεχίζει να βρίσκεται σε δράση και δεν έχει αποσυρθεί από τη βιτρίνα.

Να, όμως, που όσα λέει ο Βαρουφάκης σήμερα περνάνε ντόκου. Επειδή, τουλάχιστον για την Ελλάδα, ο τύπος είναι νεκρός. Έχει περάσει στα αζήτητα. Ουδείς ασχολείται μαζύ του. Δεν τον παίρνουν στα σοβαρά.

Φοβερό, ε! Να λέει αλήθειες κάποιος που να αξίζουν πρωτοσέλιδα και να τον ξεπετάνε στα ψιλά. Να μην προκαλούν την κριτική οι αποκαλύψεις του. Σα να μη μίλησε ο πάντα λαλίστατος Γιάννης Βαρουφάκης.

Τα τελευταία του σε γαλλικό κανάλι.

-Βόλφαγκ, αυτό το τρίτο μνημόνιο που προτείνεις είναι αδύνατον να εφαρμοστεί, είπα στον Σόιμπλε. Κι αυτός κυνικά μου απάντησε ότι σχεδιάστηκε με τη σκοπιμότητα να αποτύχει το τρίτο μνηνόνιο.

-Τέλη Απριλίου, αρχές Μαϊου ο Τσίπρας είχε λυγίσει ψυχολογικά, με τις παραχωρήσεις που είχε κάνει στους δανειστές, καταλάβαινε ότι είχε παραδοθεί.

-Τη βραδυά του δημοψηφίσματος ήμουν χαρούμενος, όχι και ο Τσίπρας που ήταν εντελώς αποθαρρυμένος, σε κατάσταση κατάθλιψης (Ίσως ήξερε τι τον περίμενε και μετά τη... νίκη του «Όχι»).

Ο Βαρουφάκης έχει πεθάνει για την Ελλάδα. Αυτός, όμως, και μέσα από τον τάφο του μιλάει. Κάθε τόσο παρέχει στοιχεία στους ιστορικούς του μέλλοντος.

Διαβάστε ακόμα:

Η αριστερά στην κυβέρνηση, η δεξιά στην εξουσία