ΠΟΤΕ ΘΑ ΦΟΡΕΣΕΙ ΓΡΑΒΑΤΑ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ!

 

Υπάρχουν άνθρωποι που δεν μπορούν να δεχθούν τον Τσίπρα χωρίς γραβάτα. Κάποιοι απ' αυτούς, μάλιστα, είχαν ψηφίσει και ξαναψηφίσει Σύριζα. Άλλο αυτό.

Τους τη δίνει, ρε παιδί μου, να βλέπουν κοτζάμ πρωθυπουργό να συναντιέται με τα κορυφαία προσώποτα του πλανήτη, να φωτογραφίζεται στο Λευκό Οίκο με το προεδρικό ζεύγος των ΗΠΑ λες και τον φώναξαν από το δρόμο. Χωρίς γραβάτα.

Η γραφικότητα και η δήθεν αντισυμβατικότητα του Τσίπρα, για κάποιους, είναι εξοργιστική. Ασεβέστατη. Στο φινάλε τι θέλει να παραστήσει; Ότι είναι αντιεξουσιαστής, αφού δεν είναι! Ότι είναι αριστερός, αφού στην πράξη, κυβερνητικά και πολιτικά, δεν είναι.

Το παίζει ινδιάνος φύλαρχος. Αρχηγός κάποιας πρωτόγονης φυλής. Που με την παραδοσιακή αμφίεσή του κάνει τις επίσημες εμφανίσεις του, τις διπλωματικές συναντήσεις του σαν αρχηγός κράτους.

Ο Τσίπρας, όμως, σαν αρχηγός κράτους φοράει κανονικά παντελόνι. Και πουκάμισο όπως όλοι. Και σακάκι. Δεν ντύνεται με φουστανέλλα και τσαρούχια. Γιατί, λοιπόν, δεν φοράει γραβάτα;

Είχε πει ο Αλέξης μας ότι θα φορέσει γραβάτα αν κουρευθεί το χρέος. Το θέλει πράγματι; Ρωτάω αν θέλει να κουρευθεί το χρέος. Και τότε θα γίνει Σαμαράς. Παπανδρέου. Πρωθυπουργός με γραβάτα. Δεν θέλω να το δω αυτό.

Όχι! Να μην κουρευθεί το χρέος. Δεν αντέχω να βλέπω Τσίπρα με γραβάτα. Και με παπιγιόν. Ούτε με φουλάρι επαναστάτη. Τον θέλω ξεκούμπωτο στο λαιμό.

Διαβάστε ακόμα:

Γιατί η Καγιά μπέρδεψε τον ΟΗΕ με τις πασαρέλες