ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΟΣΟΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΤΑ ΣΚΛΗΡΑ ΜΕΤΡΑ!

 

Γράφει ο Ισαάκ Διαμαντίδης

Μερικές κουβέντες πολιτικών περνούν απαρατήρητες μέσα στην καταιγίδα των εξελίξεων και των αλλεπάλληλων σοκ από τη λήψη αντιδημοτικών μέτρων. Όπως για παράδειγμα η ερμηνεία που έδωσε ο πρωθυπουργός στο αποτέλεσμα των εκλογών. Μιλώντας στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας, ούτε λίγο ούτε πολύ, αποφάνθηκε ότι ο λαός έχει εγκρίνει με την ψήφο του τα σκληρά μέτρα και άρα θα είναι αδικαιολόγητος αν διαμαρτυρηθεί.

«Ο ελληνικός λαός, με την ετυμηγορία του, μας έδωσε εντολή σταθερότητας (...) μέσα σε αυτή την τετραετία έχουμε την ξεκάθαρη εντολή, πέραν της εφαρμογής των συμφωνηθέντων (...) αν και η συμφωνία αυτή, αναμφισβήτητα, περιλαμβάνει δύσκολα σημεία, εγγράφει εντούτοις ταυτόχρονα και την αντίσταση του ελληνικού λαού και της ελληνικής κυβέρνησης».

Μετάφραση. Οι ψηφοφόροι ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ ψήφισαν σκληρά μέτρα που πλήττουν συνταξιούχους, νέα ζευγάρια, ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες κλπ. Αυτοί το επέλεξαν. Η εντολή τους είναι ξεκάθαρη και θα την τιμήσουμε με τη λήψη νέων μέτρων, πέραν αυτών που συμφωνήσαμε με τους δανειστές. Η στάση τους υπέρ της υλοποίησης του μνημονίου , είναι στάση εθνικής υπερηφάνειας, καθώς, μεταξύ άλλων, καταγράφει την αντίσταση του ελληνικού λαού. Σε τι ακριβώς αντίσταση, δεν βγαίνει από τα συμφραζόμενα. Σόρι...

«Ο ελληνικός λαός δικαίωσε το σκληρό και έντιμο αγώνα που δώσαμε για να υπερασπιστούμε το δίκιο του την περίοδο της διαπραγμάτευσης, αλλά και τη δύσκολη επιλογή να προχωρήσουμε σε ένα συμβιβασμό, σε μια συμφωνία με τους εταίρους μας (...) Η κυβέρνησή μας έχει πλέον καθαρή προοπτική τετραετίας και ισχυρή εντολή να τολμήσουμε τις μεγάλες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη ο τόπος».

Μετάφραση. Ο λαός επικύρωσε τη συμφωνία με τους εταίρους και συνεπώς είναι υποχρεωμένος να στηρίξει αδιαμαρτύρητα και σε βάθος τετραετίας όλα τα μέτρα.

Διαβάστε ακόμα:

Με ρωσικούς πυραύλους η μάχη της διαδιχής στη ΝΔ