ΕΧΕΙ ΧΑΘΕΙ Η ΜΠΑΛΛΑ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΝΔ

 

Ουδείς γνωρίζει, ούτε και είναι σε θέση να υπολογίσει πόσες εκατοντάδες χιλιάδες θα πάνε να κάνουν την πλάκα τους στην εκλογή του νέου προέδρου, όγδοου στη σειρά, της ΝΔ. Ακριβώς έτσι είναι. Δικαίωμα ψήφου έχουν σχετικοί και άσχετοι. Μέλη και στελέχη του κόμματος και όποιος «περαστικός» γουστάρει.

Γιατί να ψηφίσει κάποιος που δεν είναι νεοδημοκράτης; Είπαμε. Δεν είπαμε; Για χαβαλέ. Για τον τζόγο. Άρα;

Άρα, άσε τι λένε τα... προγνωστικά και τα γκάλοπ. Αμάν, αυτά τα γκάλοπ! Μυστικά και φανερά. Η αλήθεια είναι ότι έχει χαθεί η μπάλλα. Δεν «βλέπονται» αυτές οι εκλογές οι «ανοικτές». Οι εκλογές της «μεγάλης», της ανεξέλεγκτης κάλπης.

Οι open εκλογές έγιναν για πρώτη φορά το 2004 όταν ένα εκατομμύριο(!!!) ψήφισαν το μοναδικό(!) υποψήφιο αρχηγό στο ΠΑΣΟΚ, τον Γιώργο Παπανδρέου, στη θέση του παραιτηθέντα τότε πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη. Και όταν παραιτήθηκε ο Καραμανλής το 2009 έγινε το ίδιο κόλπο, η... άμεση εκλογή, η εκλογή της άμεσης δημοκρατίας, πατέντα Made in USA, και ο Σαμαράς πήρε τη νίκη από το φαβορί, την Ντόρα Μπακογιάννη.

Λένε ότι φουλ τραίνο πάει ο Τζιτζικώστας, ότι θα εγκαταλείψει ο Μεϊμαράκης, θα ακολουθήσει ο Μητσοτάκης και ο Άδωνης θα δώσει το ντέρμπυ με τον περιφερειάρχη Μακεδονίας. Λένε. Πιθανόν να είναι έτσι. Το σίγουρο είναι ότι το έργο παίζει σε θολά νερά.

Σημειώνω ότι η ΝΔ είχε 350.000 το 2009 και ψήφισαν 800.000(!) στην τριπλή αναμέτρηση Ντόρας, Σαμαρά και Παναγιώτη Ψωμιάδη.

Διαβάστε ακόμα:

Μόνον ο Αδωνις έπιασε το νόμηα