ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ, ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΠΛΑΚΑ ΚΑΙ Ο ΩΛΑΝΤ

 

«Θα βοηθήσω!» είπε αυτός ο χάλιας ο Φρανσουά Ωλάντ, πρόεδρος της Γαλλίας. Για ποιο λόγο να το κάνει αυτό για πάρτη της Ελλάδος. Δεν είναι πρωθυπουργός της Ελλάδος, άρα δεν έχει καμμία υποχρέωση τέτοια, παρά μόνον να βοηθήσει τη χώρα του.

Αν ήμουνα Τσίπρας και βέβαια αν εκπροσωπούσα σοβαρή κοινωνία, όχι το μπουρδέλο Ελλάς, ένα πράμα θα έλεγα στον Φρανσουά: Είσαι η μεγάλη Γαλλία, είμαι η μικρή Ελλάδα, αλλά μη μου κάνεις πλάκα. Μη με προσβάλλεις. Μη με δουλεύεις, όταν λες θα με βοηθήσεις. Δεν θέλουμε τη βοήθεια κανενός. Αυτό που θέλουμε, κι αν το θέλεις κι εσύ είναι μια καθαρή και εντιμη συνεργασία, λαμβάνοντας υπ' όψιν τη διαφορά των μεγεθών. Ότι εμείς είμαστε η μικρή Ελλάδα, εσείς η ισχυρή Γαλλία.

Έτσι θα ξηγιόμουνα εάν ήμουν κυβερνήτης της Ελλάδος στον κυβερνήτη της συνεταίρου Γαλλίας. Η γαμημένη «βοήθεια» των ξένων μας έφερε στην καταστροφή. Και οι πιο γαμημένες λαϊκιές κυβερνήσεις.

Πλάκα μας έκανε ο Τσίπρας ότι θα σχίσει τα μνημόνια. Μετά ότι θα διαπραγματευθεί καλύτερα από τους προηγούμενους. Τώρα ότι θα μας ξελασπώσει από τη θηλειά που όλο και περισσότερο σφίγγει.

Πλάκα είναι αυτή; Όχι, βέβαια. Αυτό είναι κυβερνητική πολιτική τρομου. Ο Τσίπρας, όμως, δεν είναι ούτε σεναριογράφος τρόμου, ούτε σκηνοθέτης τρόμου. Πολιτικός είναι και κάνει την πλάκα του. Δηλαδή; Όπως το λέω. Κάνει την πλάκα του. Λέει πράγματα που δεν τα πιστεύει. Λέει πράγματα απραγματοποίητα. Γιατί; Είπαμε. Κάνει την πλάκα του, όσο κι είναι δύσκολο να το δει κάποιος έτσι.

Διαβάστε ακόμα:

Καυτό παρασκήνιο με Ντόρα και ΕΛΚ