Ο ΤΥΦΩΝΑΣ ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ
του Ανειδίκευτου Συνεργάτη
Πολύ νωρίτερα απ ό,τι θα φανταζόταν κανείς, ο Αλέξης Τσίπρας σηκώνει τα χέρια μπροστά στο βουνό των προβλημάτων και των κοινωνικών αντιδράσεων που καλείται να αντιμετωπίσει. Την Πέμπτη είδε το χάρο με τα μάτια του, όταν τρείς βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας αρνήθηκαν να ψηφίσουν το πολυνομοσχέδιο για την πρώτη φουρνιά των προαπαιτούμενων.
Ήταν ο πρώτος κώδων κινδύνου. Την Παρασκευή, ο πρωθυπουργός έσπευσε να ζητήσει τη συνδρομή του Προκόπη Παυλόπουλου και μπροστά στις κάμερες τον κάλεσε να αναλάβει πρωτοβουλία εθνικής συνεννόησης με τα άλλα κόμματα για την αντιμετώπιση της χιονοστιβάδας των προβλημάτων που βλέπει να καταφθάνει.
Οι πληροφορίες που είχαν φτάσει στο μέγαρο Μαξίμου για το κλίμα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, άφηναν ανοιχτό το ενδεχόμενο νέας ανταρσίας βουλευτών, αυτή τη φορά με σημείο αιχμής το ασφαλιστικό. Σε μία προσπάθεια να ελεγχθούν πιθανές αντιδράσεις, ο κυβερνητικός εταίρος Πάνος Καμμένος διέρρεε σε δημοσιογράφους, στο κυλικείο της Βουλής, το βράδυ της Πέμπτης ότι τελικά το ασφαλιστικό θα έρθει στη Βουλή τον Μάρτιο και όχι το Δεκέμβριο, όπως απαιτούσε η τρόικα.
Ο Τσίπρας ακολουθεί τώρα την πεπατημένη των προκατόχων του. Ψάχνει για συνυπεύθυνους ή συνενόχους, όπως είναι η κλασική απάντηση που δίνουν οι αντιπολιτευόμενοι κάθε φορά που η εκάστοτε κυβέρνηση τους ανοίγει την πόρτα του Μαξίμου. Ο σημερινός πρωθυπουργός έχει βεβαρημένο παρελθόν σ' αυτού του είδους τις διεργασίες.
Όταν ετέθη κάποτε θέμα συνάντησης του με τον Αντώνη Σαμαρά στο μέγαρο Μαξίμου, το μόνο που βρήκε να πει ήταν ότι θα πήγαινε μόνο για να ζητήσει την παραίτηση του τότε πρωθυπουργού. Αλλά και ο Σαμαράς δεν είχε συμπεριφερθεί καλά στον ΓΑΠ, ο οποίος προκειμένου να συνεργαστούν την πρώτη περίοδο του μνημονίου δήλωσε πρόθυμος να παραιτηθεί από πρωθυπουργός.
Οι θυμόσοφοι γέροντες συνηθίζουν να λένε μία φράση που ταιριάζει πολύ στην περίσταση. Εκεί που είσαι, ήμουνα και εδώ που είμαι θα έρθεις.
Διαβάστε ακόμα: